Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

3 αθλητές με τεράστια ψυχή και μεγάλα.......κότσια!



Σήμερα δεν θα μιλήσουμε ούτε για μένα ούτε για το ποδηλατάκι μου. Σήμερα θέλω να σας πω για κάποιους ανθρώπους που ξεπερνούν τα οριά τους.... και που μας δίνουν την αφορμή να σκεφτούμε και να καταλάβουμε ότι όλα γίνονται, ότι δεν υπάρχουν όρια παρά μόνο αυτά που καθορίζουμε εμείς, και ότι αν υπάρχει θέληση και ψυχική δύναμη, ο άνθρωπος μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.!


Αν ρωτήσουμε κάποιον να μας πεί τί διαφορετικό έιχε η χτεσινή ημέρα, το πολύ πολύ να μας πει ότι γιόρταζαν οι Άγγελοι, οι Σταμάτηδες, οι Αγγελικές , οι Μιχάληδες κλπ. κλπ. Αν το κάνουμε πιο συγκεκριμένο και δώσουμε ένα τιπ και πούμε ότι μιλάμε για ένα αθλητικό-δρομικό γεγονός άντε κάποιος να πει : "Ο κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας αλλά δεν ήταν χτες.. Σήμερα ήταν..." Πολλοί λίγοι θα ξέρουν να μας πουν ότι χτες στην Τοσκάνη της Ιταλίας γινόταν το παγκόσμιο και πανευρωπαϊκο 100χλμ.! Και μάλιστα με τρεις Ελληνικές συμμετοχές!!!!


Για αυτά τα τρία παιδιά θέλω να μιλήσω σήμερα.... Δεν θα αναφέρω τα ονόματά τους γιατί δεν έχω τρόπο να ζητήσω την αδειά τους για κάτι τέτοιο, αλλά θα σας πώ όσα κατάφερα να μάθω για αυτή τους την προσπάθεια...



Οι δρομείς αυτοί αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και το κάνουν σχεδόν μόνοι τους! Δεν έχουν την βοήθεια που θα έπρεπε να έχουν ούτε από τους αρμόδιους φορείς (κάτι που συμβαίνει και σε πολλά άλλα αθλήματα αλλά αυτό θα είναι άλλο ποστ), ούτε από την πολιτεία, αλλά ούτε κι απο μας τους "υπόλοιπους" που πολλές φορές τους παρενοχλόυμε όταν τους πετύχουμε να κάνουν την προπόνησή τους σε κάποιο χώρο. Επίσης οι χώροι που έχουν στη διάθεσή τους για να προπονηθούν είναι ελάχιστοι και όχι καλής ποιότητας. Ένα άλλο θέμα είναι οι ευκαιρίες που έχουν να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες εγχώριες διοργανώσεις, αυτές είναι ελάχιστες και έτσι οι εμπειρίες που μπορούν να "μαζέψουν" είναι λίγες.

Παρ' όλα αυτά όμως αυτοί οι τρεις αθλητές και μαζί τους κάποιοι ακόμη δρομείς υπεραποστάσεων που ζουν και προπονούνται στην Ελλάδα, κάνουν πολύ καλές εμφανίσεις σε διάφορους αγώνες υπεραποστάσεων που γίνονται ανά τον κόσμο.!


Στο χτεσινό Πανευρωπαϊκό 100χλμ. στην Ιταλία από τους τρεις Έλληνες συμμετέχοντες, οι δύο κατάφεραν να τερματίσουν σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους για τα δικά τους μέτρα. Όσο για τον τρίτο της ομάδας που δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, είναι νομίζω εύκολο να καταλάβουμε ότι η συμμετοχή και μόνο σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα, είναι μεγάλη επιτυχία!


Για την ιστορία θα σας πώ ότι ο πρώτος της Ελληνικής ομάδας σημείωσε χρόνο 08:29:59 και κατέλαβε την 80η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ο δεύτερος ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 100χλμ σε 09:38:34 καταλαμβάνοντας την 129η θέση στη γενική κατάταξη!!


Αν αυτές οι θέσεις και οι χρόνοι δεν σας φαίνονται και κανένα τρομερό επίτευγμα, λάβετε υπόψη σας ότι υπήρξαν πολλοί άλλοι δρομείς που τερμάτισαν μετά από τους "δικούς μας", και με πολύ μεγαλύτερους χρόνους που έφταναν και ξεπερνούσαν τις 13 ώρες, και έπειτα αναλλογιστείτε το βαθμό δυσκολίας αυτής της προσπάθειας καθώς και τα όσα είπα παραπάνω για τις δυνατότητες και τις δυσκολίες προπόνησης και προετοιμασίας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δρομείς!!!


Εγώ προσωπικά το θεωρώ μεγάλη επιτυχία και "βγάζω το καπέλο" και στους τρεις τους!!!!!!



Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πετύχετε κάποιον "τρελό" να τρέχει στο πάρκο της γειτονιάς σας, πρίν ενοχληθείτε από την παρουσία του, πρίν αφήσετε το σκυλί σας να τον κηνυγήσει, πρίν πείτε "δες ένα μαλάκα που δεν έχει τί να κάνει και μας ζαλίζει πρωινιάτικα",
πριν σχολιάσετε το κοντό σορτσάκι και το κωλαράκι (είτε είναι άντρας είτε γυναίκα), πριν πριν πριν..... (ξέρετε εσείς!!!! πόσα λέμε και πόσα κάνουμε όταν δούμε κάποιον να κάνει κάτι που δεν θα κάναμε εμείς...) ΣΚΕΦΤEIΤΕ.... ότι ίσως αυτός ο "τρελός" να έιναι ένας άνθρωπος με τεράστια ψυχή και μεγάλα κότσια.... που απλά προσπαθεί να κάνει αυτό που αγαπά με όσα μέσα τον αφήνουμε εμείς και η πολιτεία να έχει!!!!



ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ , ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!!!
UPDATE!!!! Μόλις με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι οι παραπάνω επιδόσεις ήρθαν μετά από τραυματισμό(;).. Επομένως αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και εύχομαι να μην ισχυει φυσικά.... όχι απλά ΜΠΡΑΒΟ..... ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!

5 σχόλια:

Coco είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση και πραγματικά συγχαρητήρια στους αθλητές για το ψυχικό σθένος τους!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Εγώ ευχαριστώ για την ανάγνωση, και εύχομαι την επόμενη φορά να βρεθεί κάποιος άλλος και φυσικά πιο αρμόδιος από εμένα, που είμαι άσχετη με το χώρο, να μας ενημερώσει όλους μας. Και πριν , και μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα και να μην χρειάζεται να ψάχνουμε όλα τα ιταλικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμους στο ιντερνετ για να μπορέσουμε να ενημερωθούμε ον λάιν για την πορεία του αγώνα!

Τα φιλιά μου!

Τα σπορτέξ είπε...

Ζωγράφισες...

Πολύ όμορφο το κείμενο σου γενικά για μας τους τρεχαλάκηδες όσο και αν τρέχουμε ο καθένας.

Ευχαριστούμε πολύ.

koptoraptou είπε...

Κι εμείς βογκάμε σαν τις χήρες στο κρεβάτι με μια ιωσούλα, άντε και καμιά ψύξη... Σκατά στα μούτρα μας, να λες και πάλι μπράβο τους!
Καλησπέρες!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ TΡΕΧΑΛΑΚΗΣ

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
εχω ξαναπεί ότι η γνώμη σου μετράει και χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ. Αλλά μάλον εσείς τα τρεχαλάκια "ζωγραφίζετε" με τις επιδόσεις σας και την ψυχή σας!
Μην ευχαριστείτε λοιπόν την ταπεινή ποδηλάτισσα γιατί έτσι κι αλλιώς αν μου ξαναδωθεί η ευκαιρία πάλι με εσας θα ασχοληθώ!!!!

Τα φιλιά μου σε εσένα και όλους τους τρεχαλάκηδες όσο κι αν τρέχει ο καθένας.....


@ koptoraptou

Ψύξη; με ψύξη πέφτουμε σε κώμα εμείς οι κοινοί θνητοί σε σχέση με τους παραπάνω... αστα μια σπηλιά για να κρυφτώωωωω!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ & ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

Τα φιλιά μου!