Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Πάσχα στο "Εξπρές του Μεσονυχτίου"

Αυτό το Πάσχα, κάποιος πολύ δικός μου άνθρωπος το πέρασε σε έναν από τους θαλάμους νοσοκομείου της Αθήνας που φιλοξενεί καρκινοπαθείς. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ήδη βεβαρυμένη ψυχολογία και πολλοί από αυτούς ζουν τις τελευταίες τους μέρες ή και ώρες ακόμη σε αυτά τα δωμάτια. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι το περιβάλλον στο οποίο ζουν τον δικό τους Γολγοθά, παλεύοντας με αφόρητους πόνους και με τον ίδιο το θάνατο, θα ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές και ευχάριστο, έτσι ώστε και οι άνθρωποι αυτοί, να πάρουν κουράγιο και δύναμη και να παλέψουν ακόμη περισσότερο για την ζωή τους.
Δείτε όμως τί αντικρύζει ο επισκέπτης, και που ζουν οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ







Οι κατσαρίδες ήταν πολύ γρήγορες και δεν προλάβαινα να "ζουμάρω" για να της απαθανατίσω!!!!

Μετά από αυτό ας μου πεί κάποιος το ρημάδι το Ε.Σ.Υ. πότε θα αναστηθεί επιτέλους;










4 σχόλια:

VAD είπε...

Ετσι για να καταλαβω,τις φωτογραφίες τις τράβηξες σε χώρα της EU ή σε τριτοκοσμική;
Τις ευχές μου στον άνθρωπό σου...

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως, αυτά τα δωμάτια που βάζουν τους καρκινοπαθείς λέγονται "δωμάτια θανάτου". Το ξέρω γιατί μου πρότειναν να βάλω τον πατέρα μου εκεί. Δεν δέχτηκα. Είναι δωμάτια που βάζουν ανθρώπους για να πεθάνουν. Δεν νομίζω ότι μπορώ να το αντέξω. Ούτε αυτό, ούτε και τα χάλια της κοινωνίας, όπου άνθρωποι που προσπαθούν να ξεκινήσουν το "μεγάλο ταξίδι" τους με αξιοπρέπεια, τους θεωρεί "τελειωμένους" και τους πετάει στην κυριολεξία σε αυτά τα δωμάτια.

SOCYACLIST είπε...

...και μετά βγαίνει ο κορδελάκιας Αβραμό, που ανέλαβε με ελλείψεις (30.000) προσωπικού, και λέει ότι θα τα καταφέρουμε να πάρουμε προσωπικό (και εννοεί stage του ΟΑΕΔ και συμβασιούχους) 500 άτομα για φέτος...
Πρωτομαγιά στο Μουσείο και Ποδηλατοπορεία στις 10 του Μάη
πρέπει να κάνουμε και λίγα είναι!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Vad
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε Ευρωπαϊκή χώρα με όπως φαίνεται τριτοκοσμική αντίληψη!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχες!

@ MpinelikoMistress

Δυστυχώς έτσι είναι...
κανένας σεβασμός προς τους πολύ δυνατούς ανθρώπους αυτούς!


@ SOCYACLIST

Καλώς τον... μου δίνεις την ευκαιρεία να πώ κάτι που δενειπα στο ποστ. Το έμψυχο δυναμικό του νοσοκομείου καταβάλει κάθε δυνατή προσπαθεια για να νοιωθουν οι ασθενεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Τώρα η διοίκησση του νοσοκομείου τί κανει για τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ των κτιριακών εγκαταστάσεων...; Είναι μάλλον προφανές! ΤΙΠΟΤΑ!!!