Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Με δόξα και τιμή!

Το κινητό μου πολλές φορές τώρα τελευταία το έχω τελείως διακοσμητικό! Πεταμένο σε κάποια θήκη της τσάντας μου κι αν τυχει και το ακούσω το άκουσα! Γι' αυτό και οι περισσότεροι φίλοι μου, μου στέλνουν απλά ένα μήνυμα. Θα το δω κάποια στιγμή και θα τους πάρω εγώ, εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικά επείγον που θα επιμείνουν, έτσι κι αλλιώς την δεύτερη- τρίτη, άντε τέταρτη φορά, θα το ακούσω και θα απαντήσω κι εγω.. Έτσι λοιπόν και σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από τη φίλη μου τη Δήμητρα που έλεγε: " Έλα από το σπίτι, σε θέλω για κάτι σοβαρό!"
Τί σοβαρό; σκέφτηκα, αμάν δεν ξεκινάει καλά η εβδομάδα........
Γκλιιιιν γκλοοοον...... ανοίγει η πόρτα και:
-Καλώς τες... τί κανετε κορίτσια; πως περάσατε το Σαββατοκύριακο;
-Μια χαρά! Μιχαέλα άντε μέσα να παίξετε με τη Μαριτίνα και το Γιώργο...
-Να φτιάξω καφέ;
-Και δε φτιάχνεις; Τί σκατά είναι το επείγον παιδί μου; Χωρίς ανάσα ήρθα!
-Κάτσε να βάλω γκαϊφέ και τα λέμε...
-ΟΚ
..................

-Λοιπόν;
-Αποφασίσαμε με τον Κώστα να παντρευτούμε και σκεφτήκαμε να μας παντρέψεις εσυ!
-ΦΤΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!! (και ο καφές βγήκε από στόμα, μύτη και αυτιά μη σου πω, ταυτοχρόνως!) Τί λες παιδάκι μου; πώς σας ήρθε να παντρευτείτε; (γούρλωμα ματιών)
-Ε, μας ήρθε.. πού να σου εξηγώ τώρααα, τί λες; είσαι να γίνεις κουμπάρα;
-Ρε είμαι, αλλά ακόμη δεν καταλαβαίνω πώς σας ήρθε! Ρε κοίτα να δεις που η Δήμητρα θα γίνει κυρία Κοκοβίκου με δόξα και τιμή! (γελια)
-Οκ γελάμε αλλά ειλικρινά θα σκάσω....
  • Μένετε μαζί τα τελευταία 10 χρόνια, (άρα δεν είναι αυτός ο λόγος του παντρολογήματος)
  • Σπίτι έχετε δικό σας (άρα δεν παντρεύεστε για να πάρετε δάνειο)
  • Παιδάκια έχετε και μάλιστα 2, γραμμένα στα σχολεία τους χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα (άρα ούτε τα παιδιά ο λόγος)

Ιιιιιιιιιιιι μωρήηηηηηηηηηη θες να τον σκοτώσεις και είπες να μη χάσεις και τη σύνταξη! Εεεε; αυτό είναι; Το βρήκα ε; Σατανικό μυαλό!

-Χα χα χα... θα μπορούσε, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος!

-????

-Οι γονείς του Κώστα, που δεν έχουν άλλο παιδί και που δεν θα δουν τον γιόκα τους γαμπρούλη, που αν δεν παντρευτεί ο Κώστας πώς θα ανταποδώσουν την υποχρέωση στα σόγια για τους τόσους γάμους αρρεβώνες και βαφτίσια που τους έχουν καλέσει κλπ.

-πλάκα μου κάνεις!!!!

-Όχι!

-......... Βέβαια θα μου πεις ποιά είμαι εγώ που μιλάω; Εγώ μια χαρά δεν ήμουν με τον Τασούλη στο δώμα μας; Χαλαρά κι ωραία, με την ταρατσάρα μας όλη για πάρτη μας , που βγαίναμε έξω και απλώναμε τις αρίδες μας με θέα την Ακρόπολη , το Λυκαβηττό, τον Πειραιά και όταν ήταν καθαρή η ατμόσφαιρα μέχρι Αίγινα βλέπαμε... Άρχοντες! Μετά άρχισαν τα "άντε και πότε θα παντρευτείτε; Τί δεν θα παντρευτείτε; Α-ΠΟ-ΚΛΕΙ-Ε-ΤΑΙ! Και για πόσο καιρό θα ζείτε εδώ; εεε; Δεν χωράει πάνω από 4 άτομα να κάτσουν όλοι μαζί... Τί παει να πει εσας σας αρέσει; Να μην μπορείς να καλέσεις 2-3 φίλους για φαγητό; Πες πως έρχεται η γιαγιά από την Καλαμάτα με τη θεια τη Ντίνα, δεν θα τις καλέσετε για ένα τραπέζι; Ε; πού θα τις χωρέσεις βρε αγόρι μου; Και η γιαγιά σου.. πώς θα ανέβει τις σκάλες εεε? Τί να την κάνεις την θέα αν δεν μπορείς να το χαρείς με τους συγγενείς σου το σπίτι; κι εσύ αποφάσισε: "ΝΥΦΗ ή ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ;"

-ΝΥΦΗ! ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ για να γλιτώσω τη μουρμούρα!!!!!!!!! (αναφώνησα)

-Καλά, αυτά τα ξέρουμε, για το δικό μας γάμο με τον Κώστα λέω... δεν σου είπα το καλύτερο! ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ!!!!!!!!

-ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Ρε αθεόφοβοι εσείς κάνατε πολιτική ονοματοδοσία στα παιδιά σας από άποψη και τώρα θα μου δώσετε όρκους αιώνιας αγάπης υπό το βλέμμα του Κυρίου;

-Ρε συ; Θυμάσαι το δικό σου γάμο;

-Αμέ! Νύφη και γαμπρός ψιλότύφλα και οι δύο... χιχιχι.... έρχεται τραγόπαπας με κρασί και από τις αναθυμιάσεις μόνο πνίγηκα! χαχαχα

-Χαχαχαχα... γιατί εκεί που είπε αρραβωνίζεται η δούλη του Θεού... και άκουσες το όνομά σου και είπες: "παρακαλώ;..." σε αγριοκοίταξε ο παπάς και λες εσύ: "εεεε συγγνώμη, συνεχίστε" χαχαχαχαχα Σε καλύτερο γάμο δεν έχω πάει.. στο ορκίζομαι!

-Ούτε κι εγω.... χαχαχα το καλύτερο όμως ήταν που είχαν απ΄έξω τις μαλακίες τις λιμουζίνες στολισμένες να περιμένουν κι εμείς μπουκάραμε στο σκαραβαίο και την κάναμε και μείνανε κόκκαλο οι επιδειξιομανείς γονείς μας! χαχαχα πολύ το είχα ευχαριστηθεί αυτό!!!

-Ακόμη θυμάμαι τις φάτσες τους... (γέλια, πολλά γέλια πάυση...... και σιωπή!)

-Και για πότε λέτε;

-Κατά τον Οκτώβρη....

-Πιο μετά! Δεν βγαίνω μάνα μου... δεν βγαίνω! Πρέπει να μαζέψω λεφτά η έρμη η κουμπάρα!

-Τέλος Νοέμβρη τελευταία προσφορά!

-Οκ έκλεισε!

Ξαφνικά σηκώθηκα όρθια έφτυσα τον κόρφο μου κι έκανα τρεις στροφές....

-Τί έπαθες;

-Τίποτα μωρέ.. νά! κάτι θυμήθηκα.... φτου φτου φτου....!

3 σχόλια:

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

Πέρα από την πλάκα, εύχομαι στα καλά μου φιλαράκια Κώστα και Δήμητρα, ή Δήμητρα και Κώστα, κάθε ευτυχία "βίον ανθόσπαρτον" και όλα τα καλά του κόσμου! Επίσης παιδιά μην ξεχνάτε ότι θα έχετε τα πιο όμορφα παρανυφάκια Μαριτίνα-Μιχαέλα κι εγώ τον πιο όμορφο συν-κουμπάρο τον Γιωργάκη σας! :))))
Η ΩΡΑ Η ΚΑΛΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μου πέρα από την πλάκα μπορείς να φτύσεις τον κόρφο σου και για μένα;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Κατά τα άλλα, να τους χαίρεσαι και πάντα άξια.
(Έτσι λένε ή μαλακία είπα τώρα;)

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ ΜpinelikoMistress

ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ κοπελάρα μου... μακρυά κι από σενα!
(Με τόσο φτύσιμο σήμερα, θα την πάθω την πνευμονία!)
Έτσι λένε...!