Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Τρίτη 09 Σεπτεμβρίου 2008

Και όπως το υποσχέθηκα , και όπως δκαιωματικά και λόγω ονόματος του ανήκει... η "Επίσημη πρώτη" είναι αφιερωμένη στο ποδήλατο...

Σε όλες (μα όλες) τις χώρες της Ευρώπης, αλλά και πιο "εξω" φυσικά, οι ποδηλάτες μπορούν να χαρούν το ποδηλατό τους παντού, χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι αλλα και χωρίς να θέτουν τους άλλους σε κίνδυνο! Πώς γίνεται αυτό; Μα με οργανωμένους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ φυσικά!

Στην Ολλανδία για παράδειγμα είναι ο παράδεισος του ποδηλάτη... ! Ξεκινάς το πρωί από το σπίτι σου, πέρνεις το ποδηλατάκι σου, ξεκινάς και πάς μια χαρά στη δουλίτσα σου χωρίς να φοβάσαι οτι κάπου στη διαδρομή ο βιαστικός κύριος τάδε θα περάσει από πάνω σου με το ολοκαίνουριο αλλα και δυσκίνητο αυτοκινητάκι του. Ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει ότι με ένα ποδήλατο ίσως και να πήγαινε πιο γρήγορα στη δουλειά του...

Στην Ολλανδία λοιπόν και αλλού ο ποδηλατες ζουν ευτυχισμένοι.... και ποδηλατόδρομους έχουν, και το ποδήλατο στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να πάρουν και ο Κ.Ο.Κ. είναι φιλικός προς αυτούς και όλα καλά!!!

Εδώ τί γίνεται;;;;;;

Δυστυχώς τίποτα...! Τουλάχιστον όχι ακόμη...!
Στην προσπάθεια λοιπόν να γίνουν κάποια από τα παραπάνω πραγματικότητα και στην Ελλάδα, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, Στις 21/09/2008 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και μετά ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ.

Εγώ θα είμαι εκεί! Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: