Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Μα... που πήγαν όλοι;


Μετά από αρκετό καιρό... είπα να αφήσω τα βουνά και να πάω με το ποδηλατάκι μου σε έναν κοντινό, υπαίθριο χώρο άθλησης που τους προηγούμενους μήνες γινόταν το αδιαχώρητο! Φτάνοντας εκεί και μάλιστα σε ώρα υποτιθέμενης "αιχμής" για τον εν λόγω χώρο, παρατηρώ ότι ήμασταν εκεί τρείς και ο κούκος! Πράγμα που οφείλω να ομολογήσω με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, αλλά με έβαλε και σε σκέψεις... Εκεί που συνήθως συναντάς ανθρώπους κάθε ηλικίας και αν βρεις μια γωνιά να κάνεις με ησυχία τις διατάσεις σου είναι σα να σου "έκατσε" ο πρώτος αριθμός του λαχείου, τώρα ήμουν σχεδόν μόνη. Αν εξαιρέσω πέντε ή έξι άτομα που έτρεχαν στο στάδιο, ήμουν πραγματικά μόνη! Και αναρρωτήθηκα "Μα, πού πήγαν όλοί;" Φαίνεται πως για κάποιους το γεγονός ότι δεν πάνε πια στην παραλία είναι αρκετό για να σταματήσουν να αθλούνται! Αυτοί θα ξαναβγούν για "άσκηση" κατά τον Απρίλιο - Μάιο, τότε "που ανθίζουν τα κλαριά και βγάζει η Γης χορτάρι...".
Μέχρι τότε εμείς οι υπόλοιποι "τρελοί", όπως μας αποκαλλούν κάποιοι, θα απολαμβάνουμε την ησυχία και την άπλα μας..! Δέ λέω... κατά καιρούς θα εμφανίζονται δάφορες "νέες φάτσες" για να το ρίξουν στο τρέξιμο ακόμη και εκτός εποχής... αλλά πάντα για κάποιο λόγο π.χ. "παντρέυομαι τον άλλο μήνα και θέλω να ρίξω την κοιλιά",
ή... "γνώρισα καινούριο(α) γκόμενο(α) και πρέπει να σφίξω λιγάκι" και άλλοι τέτοιοι λόγοι.

Μην με παρεξηγείτε, κάθε λόγος για άσκηση είναι δεκτός, αρκεί όμως να κατανοεί και ο άλλος ότι δεν αθλούμαστε μόνο για την εξωτερική μας εμφάνιση, αθλούμαστε κυρίως για την υγεία μας, και γιατί όχι, για να ξεσκάσουμε, να καθαρίσουμε το μυαλό μας από σκέψεις και, όσο και αν ακούγεται παράξενο,για να ξεκουραστούμε!
Επίσης, πρέπει κάποιος να ενημερώσει όλους αυτούς τους "διάτωντες αστέρες" της άθλησης ότι από μόνος του ένας άντε και δύο μήνες τρέξιμο ή ποδήλατο, δεν κάνει θαύματα! Δεν πρόκειται έτσι να αποκτήσει κανείς την "Απολλώνια" κορμάρα που ονειρεύεται.. πόσο μάλλον δε, αν αυτή την άσκηση την ακολουθεί μετά μια μερίδα γύρος έτσι γιατί κουραστήκαμε από το τρέξιμο!!!!!

Μην δουλευόμαστε παιδιά!!! Μακάρι να ήταν γεμάτοι αυτοί οι χώροι άθλησης 365 ημέρες το χρόνο!!!! Μακάρι όλοι κάποια στιγμή της ημέρας να βάζαμε την αθλητική μας περιβολή, και να κάναμε ο καθένας αυτό που μας ευχαριστεί κυρίως για την υγεία μας! Αυτό δυστυχώς είναι ουτοπικό, και το αποδεικνύει περίτρανα η εικόνα που αντίκρυσα μόλις έφτασα εκεί στο στάδιο! Σε αντίθεση με την εικόνα που αντικρύζω σε όλες της καφετέριες της πόλης!!! Και να μου το θυμηθείτε! Μετά τις 9/11/2008 που θα έχει τελειώσει η προετοιμασία για τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το 10άρι και το
5άρι που τον συνοδεύουν, θα αδειάσουν ακόμη περισσότερο αυτοί οι υπαίθριοι χώροι άθλησης, τα πάρκα και τα στάδια...
Θα μείνουμε πραγματικά "τρεις και ο κούκος" και μετά σιγά - σιγά όλοι εμείς οι ρομαντικοί της άθλησης, που μπορεί και να μας πετύχεις να τρέχουμε ή να κάνουμε ποδήλατο με ένα Τ-shirt τόσο φθαρμένο που να βάζουμε στοιχήματα ο ένας με τον άλλον για το πότε θα ανοίξει τρύπα, θα γίνουμε πάλι μάρτυρες μιας απίστευτης πασαρέλας αντρών και γυναικών που με το που βάζει η φύση τα "καλά" της βάζουν και αυτοί τα ακριβά και επώνυμα αθλητικά "καλά" τους και βγαίνουν να καταπλήξουν τα πλήθη!

Έχω δεί, και αν θέλετε πιστέψτε το, κοπέλα νεαρή και πολύ όμορφη να τρέχει βαμμένη σα να πρόκειται να πάει στα μπουζούκια! Και μάλιστα μετά αναρρωτιόταν γιατί την τσούζουν τα μάτια της όταν τρέχει... Γλυκιά μου κοπέλα, τη βάζεις που τη βάζεις τη μάσκαρα, φρόντισε να είναι τουλάχιστον αδιάβροχη! Τί διάολο θα ιδρώσεις! και αυτή η ρουφιάνα η βαρύτητα, προς τα κάτω τα σέρνει όλα... στα ματάκια σου θα μπει η μάσκαρα και θα σε τσούζουν άσε που θα είσαι σα να έφαγες μπουνιά στο μάτι από τη μουτζούρα!

Ακούγομαι κακιά το ξέρω, και ίσως και να είμαι... αλλά κάποια πράγματα δεν μπορώ να τα καταπιώ!
Γι αυτό θα κόψω τη γκρίνια και τη μουρμούρα, θα αρπάξω το ποδηλατάκι μου και θα χαρώ όσο προλαβαίνω την άπλα στους παραπάνω χώρους... γιατί δεν θα αργήσει να έρθει πάλι η εποχή που θα πρέπει να κάνω κράτηση για ένα τετραγωνικό μέτρο για να ακουμπήσω το σάκο μου ή να κάνω τις διατάσεις μου...


Vive l' hiver!!!!!!!

3 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Οι γυναίκες είμεθα τρελές. Ντάλα καλοκαίρι σου φοράει η άλλη μπότα μέχρι τον καβάλο και εσείς παραξενευτήκατε με το μακιγιάζ "Μαύρα μεσάνυχτα"; Κάντε δουλιτσα σας κι αφήστε τις στον πόνο τους. Καλησπέρες!

antinetrino είπε...

Πόσο δίκιο έχεις, μόνο στις περιπτώσεις που αναφέρεις θυμόμαστε να γυμναστούμε!Εγώ τα κωλογυμναστήρια δε τα μπορώ με τίποτα, δύο φορές γράφτηκα , πλήρωσα για εξι μήνες γιατί μου ερχόταν πιο οικονομικά και στην πρώτη εβδομάδα σταματούσα να πηγαίνω...Η άθληση στη φύση είναι σίγουρα πιο δελεαστική. Αντε σε χαιρετώ.

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ koptoraptou

Μόνο τρελές; Και λίγα λες αγαπητή... και μπότα μέχρι τον καβάλο καλοκαιριάτικα και ξώκοιλα χειμωνιάτικα και άστα να πάνε γενικώς! Σε τί κόσμο μεγαλώνουν τα παιδιά μας; Τα φιλιά μου!

@ antinetrino

Γιατί πουλάκι μου να μπουζουριαστείς σε ένα γυμναστήριο με απαίσια μουσική, με κάθε κουτσομπόλη/α να σε μετράει από πάνω μέχρι κάτω και την κάθε ανέραστη/ο να προσπαθεί να σε βγάλει γκόμενο/α; Τόσα πάρκα, τόσα βουνά, τόσα στάδια έχει η ρημαδοπόλη μας... βγές να αθληθείς και να το χαρείς και να γλιτώσεις και τα λέφτα σου... τα φιλιά μου!