Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Για να είναι καλά....


-Δεν προσπαθείς να είσαι καλά!

-Έτσι λές; Κι όμως προσπαθώ... αλλά μόνη μου!

Τί πάει να πει "ειμαι καλά;"

Για κάποιον μπορεί να σημαίνει... "βγαίνω κάθε βράδυ, έχω γαμάτο αυτοκίνητο, μου την πέφτουν τα γκομενάκια, και τα ρούχα που φοράω απόψε ξεπερνάνε σε αξία τους μισθούς 2 μηνών"

Για κάποιον άλλον το "είμαι καλά" μεταφράζεται σε: "Δόξα τω Θεώ! Έχω τη δουλίτσα μου, έχω το σπιτάκι μου, από υγεία πάω καλά, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου με αγαπάνε και τους αγαπώ τί άλλο να ζητήσω;"

Για εκείνη όμως το είμαι καλά είναι διαφορετικό, πολυδιάστατο και δύσκολο. Γιατί όπως λέει και η ίδια... "τα δύσκολα είναι που δίνουν αξία στη ζωή"..

Είναι καλά όταν έχει τον έλεγχο της ζωής της, είναι καλά όταν αυτοί που αγαπά είναι ευτυχισμένοι, είναι καλά όταν εσύ γελάς, είναι καλά όταν σε βλέπει, είναι καλά όταν το φεγγάρι είναι ψηλά στον ουρανό και μπορεί να το δει, είναι κάλά όταν την αφήνεις να σου μιλήσει...

Τώρα δεν είναι καλά, την είδα χτες και μου το είπε.. Δεν είναι καλά γιατί δεν έχει τον έλεγχο, δεν είναι καλά γιατί νοιώθει τύψεις, δεν είναι καλά γιατί δεν σε βλέπει, δεν είναι καλά γιατί δεν την ακούς...

Προσπαθεί όμως... προσπαθεί μόνη της να είναι καλά, το ξέρω γιατί την βλέπω να το κάνει. Δυσκολεύεται είναι γεγονός, αλλά προσπαθεί να αλλάξει τις παραμέτρους που την κάνουν να είναι καλά! Προσπαθεί, αλλά κατά βάθος δεν θέλει (ίσως) να αλλάξει αυτές τις παραμέτρους γιατί αν τις αλλάξει τελικά.... Θα είναι πράγματι καλά; Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι!

Εκείνη όμως μου είπε ότι θέλει να είναι καλά, να είναι ευτυχισμένη, αλλά με τον δικό της τρόπο! Δεν είναι απαραίτητα αυτός ο τρόπος που τις επιβάλλουμε εγώ κι εσύ και όλοι μας.. Είναι ο δικός της τρόπος! Αν αυτή χαμογελάει όταν σε σκέφτεται, αστη να το κάνει... Αν δακρύζει όταν σε σκέφτεται άστη να το κάνει.... Αν θέλει να κάθεται με τις ωρες κοιτώντας τα αστέρια ψάχνοντας να σε βρει αναμεσά τους άστη να το κάνει... Μην την αφήσεις να χάσει την αξιοπρέπειά της όμως... ούτε κι εγω θα την αφήσω, εσύ όμως εχεις μεγαλύτερη δύναμη πάνω της από μενα...

Η σχέση που έχω εγώ μαζί της είναι συμβουλευτική κυρίως, την αγαπάω και με αγαπάει αλλά έχουμε και κάποια όρια θέσει έτσι ώστε να μην πολυμπλεκόμαστε η μία στα πόδια της άλλης γιατί στο τέλος θα τσακωθούμε!

Με σενα όμως είναι αλλιώς... Σε ακούει, λαμβάνει σοβαρά υπ όψη της όσα της λές και το κυριότερο εσένα δεν σε παρεξηγεί! Και να σου πω την αλήθεια... Εσένα θέλει να ακούσει... κι ας λέει τα δικά της...

Κρύβεται! Κρύβεται, από τον εαυτό της, από μενα και πιο πολύ από σενα!

Χτες το βράδυ αργά την συνάντησα σε ένα παρκάκι, είχε στα χέρια της ένα πακέτο τσιγάρα, και ένα μικρό σημειωματάριο, δεν με άφησε να δω τί έγραφε αλλά είδα καθαρά το όνομά σου... Όταν φύγαμε από 'κει έσκισε τη σελίδα και την πέταξε. Τη ρώτησα αλλά δεν απάντησε απλά χαμογέλασε.

Μιλήσαμε όμως λίγο.. Μου είπε ότι "όλα θα γίνουν" ακόμη δεν έχει βρει τον τρόπο, αλλά θα τα καταφέρει! (Δυσκολεύομαι να την πιστέψω αλλά της έχω ακόμη εμπιστοσύνη)

Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα βρει τον τρόπο να διώξει τα φαντάσματα, θα καταφέρει να βγεί από τον λαβύρινθο των σκέψεων της αλλά ξέρεις τί φοβάμαι; Εσένα δεν θα σε αφήσει να βγεις απο το μυαλό της... θα σε κρατάει εκεί με νύχια και με δόντια! Κι ας την κάνει αυτό να χάνει την ηρεμία της και τον ορθολογισμό της! Είναι απίστευτο το πόσο πολύ έχει συνδεθεί το χαμόγελό της με το δικό σου... Την μάλωσα γι αυτό... με κοίταξε με ένα βλέμμα γεμάτο απαξίωση! Δεν της ξαναμίλησα για σενα... δεν με παίρνει!

Εγώ τώρα πιά της μιλάω για όλους τους άλλους και για όλα τα άλλα.. ΕΣΥ είσαι απαγορευμένο θέμα συζήτησης!

Για σενα, θα μιλήσει μόνο στον εαυτό της και σε σένα... (κι αν)

Μή σε κουράζω άλλο....

ό,τι είχα να πώ (ό,τι μου επιτρέπει δηλαδή) το είπα... τα υπόλοιπα, όσα είναι κι αν υπάρχουν, θα στα πει εκείνη, αρκεί να την αφήσεις!

Και πού είσαι; Στα λέω όλα αυτά γιατί εγώ σας αγαπάω και τους δύο...

Εκείνη μόνο εσένα!





4 σχόλια:

zoe unique είπε...

na tis peis oti den einai moni tis kai oti tis exoume empistosini, kai pisteuoume se autin giati exei poli agapi mesa tis kai dinami.e mi to ksexaseis...pote moni tis..pote..

Ανώνυμος είπε...

Αν κατάλαβα καλά, έχετε κι εσείς μια διαφωνία με την "κυρία στο μέσα δωμάτιο". Μου αρέσει ο τρόπος που σέβεστε τις επιλογές της. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σωστό.
Είμαι σίγουρη πως η κυρία δεν είναι καθόλου μόνη της. Μόνο πείτε της πως το τσιγάρο κάνει κακό στις τρεχάλες με τα φιλαράκια, το βράδυ... Ξέρετε εσείς.

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ zoe unique

Κι εγώ αυτό της λέω! Ότι δεν είναι μόνη της... αλλά ποιός με ακούει εμένα;
Όταν τη δεις πες της το κι εσυ...
Τα φιλιά μου κούκλα και πού εισαι να γυρίσετε γρήγορα μου λείπετε ήδη!!!

@ MpinelikoMistress
Αχ αυτό το τσιγάρο.... όλο το κόβουμε κι εγω και η "κυρία" κι όλο από τα κομμένα καπνίζουμε...
Κακές παρέες βλέπετε...
Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Κι εμείς με την "κυρία στο μέσα δωμάτιο" λέμε να το κόψουμε όλη την ώρα, αλλά δεν τα καταφέρνουμε με τίποτα!