Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ποιός πελαργός ρε γιαγιά;


Έχω μια λίγο περίεργη αντίληψη για το πώς μεγαλώνω το παιδί μου, θεωρώ ότι για να τη μεγαλώσω σωστά και να την προετοιμάσω καλά για τα όσα θα συναντήσει στη ζωή της πρέπει να μην της λέω ψέμματα! Ό,τι και να με ρωτήσει, θέλω να βρίσκω έναν τρόπο κατανοητό για την ηλικία της και να της λέω τα πράγματα όπως είναι! Δεν θέλω ΠΟΤΕ να τις δίνω απαντήσεις του τύπου: "Γιατί έτσι!" "Γιατί το λέω εγώ" "Είσαι μικρή! Θα σου πω όταν μεγαλώσεις!" Δεν είναι καθόλου μικρή! Για να ρωτάει σημαίνει ότι της κάνει εντύπωση αυτό το οποίο ρωτάει και επίσης το επεξεργάζεται και γι αυτό μαζεύει πληροφορίες! Ακόμη δεν θέλω να της δημιουργώ ταμπού! Δεν είναι λίγες οι φορές που με έχει δει γυμνή η μικρή. Ακόμη περισσότερο τώρα που "ανακαλύπτει" τον εαυτό της, και το κορμί της! Τώρα που εξερευνά κάθε γωνιά του κορμιού της και τις απολαύσεις που μπορεί να της δώσει αυτό το κορμί! Δεν την τρόμαξα ποτέ, ειδικά σε αυτό το θέμα, δεν την απέτρεψα ποτέ, απλά της είπα ότι είναι καλύτερα να είναι μόνη της και όχι μπροστά σε άλλους και όχι την ώρα που παίζει με τους φίλους της ή είναι στο σχολείο! Απλά πράγματα δηλαδή! Ευτυχώς συμφωνεί κι ο πατέρας της με αυτή την τακτική κι έτσι είναι ένας λιγότερος να τσακώνομαι! (Οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν φρικάρει γενικά με τη στάση μας και γίνονται Ομηρικοί καυγάδες!)
Έτσι λοιπόν όταν πριν κανα δυο χρόνια, που βλέποντας την αδερφή μου έγκυο άρχισε να έχει απορίες του τύπου; Πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά της Μαρίας; Από που θα βγει κλπ.. της είπα την αλήθεια! Με λόγια απλά και χωρίς τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, σαν παραμυθάκι της εξήγησα πως έρχονται τα παιδιά ! Από τότε δεν με ξαναρώτησε, και δεν ήμουν και σίγουρη ότι έιχε καταλάβει... τέλος πάντων με τον καιρό το ξέχασα κι εγω. Μέχρι χτες που η γιαγιά της ήθελε να της πει για ένα νέο ξαδερφάκι που θα έρθει στον κόσμο σε λίγους μήνες. Η κοιλιά της θείας έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει και η γιαγιά λέει στη μικρή:
-Κοίτα κορίτσι μου! Σε λίγο καιρό ο πελαργός θα μας ΄φέρει ένα ακόμη κοριτσάκι!
-Ποιός πελαργός ρε γιαγιά; (Ρωτάει η μικρή με ψιλοαγανάκτηση..) αφού το μωράκι είναι μέσα στην κοιλίτσα από τώρα!
-Ε ναι ,(επιμένει η γιαγιά) ο πελαργός το έβαλε εκεί μέχρι να μεγαλώσει λίγο και μετά θα το πάρει από κει και θα μας το φέρει!
-χαχαχαχα, Τί λες ρε γιαγιά; Ποιος πελαργός δεν ξέρεις πώς γίνονται τα παιδιά;
-Εσύ ΄ξέρεις;
-Ναι άκου γιαγιά, να στα πώ να τα μάθεις κι εσύ, να μη σε κοροϊδεύουν οι φίλες σου .... Όταν κοιμούνται ο μπαμπας με τη μαμά, αγκαλιάζονται σφιχτά γιατί αγαπιούνται! Τότε ένα "ζουμάκι"(!!!) φεύγει από τον μπαμπά και πάει στην κοιλίτσα της μαμάς! Εκεί βρίσκει ένα άλλο ζουμάκι κάτι σαν αβγό, και η μαμά έχει στην κοιλιά της κάτι σαν μια κατσαρόλα τη "μήτρα" κι εκεί τα δυο ζουμάκια ενώνονται και ας πουμε μαγειρεύονται για 9 μήνες και έτσι τα ζουμάκια σιγά-σιγά γίνονται μωράκι. Όταν είναι έτοιμο το μωράκι σπρώχνει με το κεφαλάκι του να ανοίξει μια πορτούλα στο "πιπί" της μαμάς! Ε, το βοηθάει και ο Μηνάς (Μηνάς είναι ο γυναικολόγος μου!) και βγαίνει!
Η γιαγιά έψαχνε τα υπογλώσσια!...
-Ποιός στα είπε αυτά παιδάκι μου;
-Η μαμά!
-Αααα την παλαβή! Θα το τρελάνετε εσείς το παιδί!
Εγώ ακόμη και τώρα δεν μπορώ να θυμηθώ τα ακριβή λόγια που είχα χρησιμοποιήσει όταν της εξηγούσα τη διαδικασία έλευσης των βρεφών! Αλλά ό,τι και να της είπα θα ήταν πολύ φτωχό μπροστά στη δική της περιγραφή!
Ε τώρα πές μου εσύ! Είναι δυνατόν να μήν έιμαι περήφανη γι αυτό το παιδί;
Ελπίζω μόνο να είναι κι εκείνη περήφανη για μένα κάποια στιγμή και να μη με μισήσει για τον τρόπο που τη μεγαλώνω και που δημιουργώ τις διάφορες συνθήκες στη ζωή της!

14 σχόλια:

blind alley είπε...

Δε ξέρω αν ποτέ η κόρη σου θα σε μισήσει, σίγουρα πάντως θα σε αγαπήσει ακόμη παραπάνω και θα σε υπερεκτιμήσει που της λες αλήθεια..
Μεγαλώνει με ειλικρίνεια και αυτό είναι πολύ σημαντικό και σπάνιο!
Η δε περιγραφή της και γενικότερα η εικόνα που έχει πλάσει στο μυαλό της είναι απίστευτη..Αφού σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την ιστοριούλα αύριο-μεθαύριο στα παιδιά μου :-)
Να την χαίρεσαι και να την προστατεύεις πάντα με την αλήθεια και την ειλικρίνεια που φαντάζομαι ότι έχεις και κατά συνέπεια να σε χαίρεσαι..
Καλό βράδυ!

tantoguanto είπε...

Να την χαίρεσαι την μικρούλα σου και να την δεις όπως εκείνη επιθυμεί!
Αα και το όνομα της εξυπνούλας;
Καλημέρααα!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ του είχα πει ακριβώς τα ίδια μόνο που είχα αντικαταστήσει το "ζουμάκι" με "σποράκι". Και δεν σκέφτηκα την κατσαρόλα είναι η αλήθεια...
Εύγε στη μικρή (αυτή πιθανά να γούσταρα πολύ να την κάνω νύφη μου) και στη μαμά που αγαπάει τόσο πολύ το μωρό της και δεν της αρέσει να το κοροϊδεύει.
Φιλιά και στις δύο.
(Τη γιαγιά την αφήνω απέξω) (γέλια)

negroponte είπε...

Πολύ σωστή αντιμετώπιση πιστεύω ότι όλοι οι νέοι γονείς έτσι αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Εξάλλου καλύτερα να τα μάθει από εμάς παρά από τους συμμαθητές τις ή ακόμα χειρότερα από την τηλεόραση. Βέβαια ευτυχώς για μας τους πατεράδες που υπάρχετε εσείς και μας βγάζεται από τη δύσκολη θέση.

johnbiker είπε...

Τετοια μαμα,
ομορφη ,εξυπνη, γλυκια, και τρυφερη δεν γινεται να τη μισησει ενα παιδι,
το πολυ-πολυ να την αγαπαει καθε μερα και λιγο παραπανω!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ blind alley

Καλώς τον!
Αυτό είναι και το μόνο "πολύτιμο" πράγμα που εχει απομείνει να προσφέρουμε στα παιδιά μας.. η αλήθεια και η ειλικρίνεια..

Καλό σου βράδυ!



@ tantoguanto

Kαλώς τον κυκλαδίτη!!! Σε ευχαριστώ για τις ευχές!
χμμμ ας πούμε ότι δεν τη λένε Μαρία, ή Θεοδώρα... :)

Φιλιά πολλάααα, και κοίτα να περνάς όμορφα εκεί στο νησί σου!


@ MpinelikoMistress

Φιλιά κι από εμάς και στους δυο σας! (Τη γιαγιά καλά έκανες και την έφησες εκεί που είναι.. πού να μπλέκεις τώρααα; )



@ negroponte

Καλώς όρισες!
Nομίζω ότι όλοι μας αν κάτσουμε και θυμηθούμε τα όποια λάθη έκαναν οι γονείς μας και προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε, θα έχουμε κάνει ένα σπουδαίο βήμα!


@ Johnbiker

Bρε Γιάννη μου, στο τέλος τέλος, θα νομίζει ο κόσμος ότι σε πληρώνω... :P

Σε ευχαριστώ για τα καλά αν και υπερβολικά σου λόγια!

Κούκος είπε...

Έξαιρετική η μικρή!
Όσο για σένα, μη φοβάσαι για τον τρόπο που την μεγαλώνεις.
Γιατί πάντα το αληθινό και το απλό θα είναι η απάντηση...

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Kούκος

Kαλώς όρισες!

Σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις με τα λόγια σου! Να 'σαι καλά!

Τα φιλιά μου!

blind alley είπε...

Σου έχω αφήσει ένα σχόλιο σε ένα από τα πρώτα σου άρθρα, του Οκτωβρίου. Όποτε μπορέσεις του ρίχνεις μια ματιά.
Καληνύχτα!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Την εποχή που θα αξιωθώ να αποκτήσω παιδί όλες αυτές οι πληροφορίες θα είναι προεγκατεστημένες στο κεφάλι του! (θα του βάλω καλού κακού κι ένα καλό antivirus μη το χακέψει κανείς! Να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, καταλαβαίνεις!)

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ blind alley

Το είδα το σχολιό σου! Θα το έχω υποψη μου! Γράψε κιεσύ για τις δικές σου εμπειρίες, είναι και πιό πρόσφατες! :))))

Τα φιλιά μου



@ Gi Gaga Kouni Beli


Δηλαδή σκέφτεσαι να διαιωνίσεις το είδος σου;;;; ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΩΧ!!!!!

koptoraptou είπε...

Κοίτα... Ξέρω πως γίνονται τα παιδάκια από τα 5; 6 μου; Βλέπεις οι γονείς μου είχαν άλλες αντιλήψεις, ΄πολύ προχωρημένες για πριν από 30 και, χρόνια. Όμως, τους ευγνωμονώ κάθε φορά που βλέπω μεγαλοκοπέλες, στην ηλικία μου, ας πούμε, να μιλάνε για το αντρικό πέος λέγοντας "τσουτσούνι" και "πουλάκι" και να αντιμετωπίζουν το σώμα τους σαν κάτι που τους φόρτωσαν κι όχι που τους ανήκει και πρέπει να το χαίρονται. Το παιδί σου θα βγει ευτυχισμένος και υγιής άνθρωπος. Αυτό να σκέφτεσαι και να χαμογελάς!
Φιλιά και καλημέρες!

Coco είπε...

ήταν που λες ένας πελαργός
και πετούσε
μ΄έναν γέρο στο σακκούλι

του λέει κάποια στιγμή ο γέρος
βρε μπας και χαθήκαμε!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ koptoraptou

Aυτά ακριβώς ήθελα να απομακρύνω από τη ζωή της.. τα "τσουτσούνια" τα "πουλάκια" και τους "πονοκέφαλους"...
να ΧΑΙΡΕΤΑΙ το κορμί της...
Τα φιλιά μου!


@ Coco

χαχαχαχα.... τελικά κάθε αξία καταρρίπτεται... μα να χαθεί και ο "Πελαργός;"

Πολλά φιλιά!