Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ταρακούνημα

Εδώ και πολύ καιρό ένας άνθρωπος που αγαπώ επιμένει πως έχω πολύ δύναμη μέσα μου και με μαλώνει και με προτρέπει να τη βρω, να την ξανα-βρω όπως λέει εκείνος. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει πουθενα αυτή η δύναμη ο τρόπος του, η χροιά της φωνής του, τα μάτια του που κοιτάν βαθιά μες τα δικά μου όταν το λέει, με έκαναν να το πιστέψω.. Χτες ο ίδιος άνθρωπος με ταρακούνησε τόσο δυνατά, τόσο πολύ, που έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου! Αρχικά αυτό, γιατί μετά, αυτό το ταρακούνημα με έκανε να δω ότι έχει δίκιο! Έχω δύναμη, έχω κουράγιο, και πρέπει να τα χρησιμοποιήσω! απλά.. έπρεπε να το πιστέψω!
Χτες λοιπόν, με μιά του λέξη αυτός ο άνθρωπος με έκανε να καταλάβω πώς καταστρέφω τον εαυτό μου, πόσο "μικρή" και αξιολύπητη έχω γίνει στα μάτια του-και όχι μόνο στα δικά του φαντάζομαι, αλλά η γνώμη των ανθρώπων που αγαπώ είναι που με ενδιαφέρει- και αν ένα πράγμα δεν θέλω είναι να με λυπούνται.. έτσι όταν είπε τη λέξη "εγκέλαδο" για ΄μενα, όταν είπε.. "είσαι ΚΟΡΟΪΔΟ" αποκλείεται να κατάλαβε τί μου έκανε! Ούτε κι εγώ το είχα καταλάβει μέχρι...
Στην αρχή δάκρυσα, στενοχωρήθηκα .. μετά έκλαψα σκέφτηκα ότι αν όχι ο ΠΙΟ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου (μετά την κόρη μου), αλλά σίγουρα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου, που αγαπώ, που εκτιμώ και σέβομαι και που η γνώμη του για μένα είναι πολύ σημαντική έχει αυτή την εικόνα για μένα.. τότε έχω αποτύχει σε όλα! Ξαφνικά το σπίτι δεν με χωρούσε.. ήθελα αέρα, χρόνο να σκεφτώ.. Πήγα τη μικρή στη γιαγιά της και ξεκίνησα έναν περίπατο από το σπίτι μου μέχρι τον αγαπημένο μου ιερό βράχο! Εκεί κοιτώντας από ψηλά σα να έψαχνα να τον βρω μέσα στην πόλη να του πω: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ.. ΚΑΝΕΝΟΣ!" ή ίσως και να του κλαφτώ λέγοντάς του "Ο καθένας παίρνει ό,τι του αξίζει..και εγώ αυτό αξίζω αυτό παίρνω" καθώς τον "έψαχνα" λοιπόν.. στα ξαφνικά τον βρήκα! Ήταν εκεί μπροστά μου, δίπλα μου, μέσα μου.. μα τί χαζή που είμαι αφού πάντα είναι εκεί.. μαζί μου, δίπλα μου μέσα μου.. τον κουβαλάω εγώ μαζί μου, δεν πάω πουθενά χωρίς αυτόν και τότε το είδα!
Είδα τα μάτια του.. το χαμογελό του, είδα τη φλεβίτσα στο μέτωπο που φούσκωνε.. και του είπα:" 'Εχεις δίκιο! Είμαι κορόιδο και μάλιστα μεγάλο! και όχι! εγώ δεν παίρνω αυτά που αξίζω! Αξίζω πολλά περισσότερα και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσω!"..
Και κατέβηκα γρήγορα- γρήγορα από 'κει.. και έφτασα στο σπίτι μου σχεδόν τρέχοντας!
έπρεπε τα πράγματα να μπουν σε νέες βάσεις.. έπρεπε κάποιοι να καταλάβουν ότι είμαι αποφασισμένη να διεκδικήσω τη ζωή μου πίσω με κάθε κόστος!
Και το έκανα και όταν πήγαινα να δειλιάσω κοίταζα λίγο μέσα μου και τότε έβλεπα τα δυο πανέμορφα ματάκια να με κοιτάνε και άκουγα τη σταθερή σίγουρη φωνή να μου λέει.. "Μη σταματάς τώρα.. έχεις δύναμη!" Και έπαιρνα κουράγιο και συνέχισα να λέω, να διεκδικώ, να εξηγώ, "να χτυπάω το χέρι στο τραπέζι".. μέχρι που οι αποδέκτες των όσων έλεγα ξαφνιάστηκαν, και επιτέλους με πήραν στα σοβαρά.. και εγώ επιτέλους μετά από καιρό κοιμήθηκα το βράδυ! Και το πρωί ξύπνησα με χαμόγελο, με σιγουριά και κοίταξα πάλι λίγο μέσα μου και είδα τα ίδια όμορφα ματάκια, και αντίκρισα το ίδιο φωτεινό χαμόγελο.. και "έβγαλα" την αγαπημένη μορφή έξω και είπα.. "Καλημέρα, τί θα έκανα χωρίς εσένα.. ε; Σ'αγαπώ!"


6 σχόλια:

kanivallos είπε...

Δε σε ξέρω, αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει, είσαι η προσωποποίηση του δισταγμού.
Τίποτα δεν έχει καταφέρει κανείς με το δισταγμό, διαιωνίζει τα προβλήματα του και εξαντλεί την υπομονή του, με επακόλουθο την εξάντληση των ψυχικών του δυνάμεων.

Οι πρίγκηπες έχουν πάψει από καιρό να σπεύδουν σε βοήθεια και τα ποδαράκια μας είναι τα μόνα που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Πολλές φορές δε χρειάζεται να σκεφτείς πολύ γιά μία απόφαση, όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή, πόσο μάλλον αν σε απασχολεί καιρό τώρα.
Εμπιστέψου το ένστικτο σου και τον εαυτό σου.



(Ξέρω είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική για άλλους, ακόμη πιό εύκολο δε, για άτομα που δε γνωρίζεις καν)

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@Kanivallos
Καλά λες.. ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ! Γι αυτό και σου συγχωρώ τη λάθος εκτίμηση.. ;-)

Δεν είμαι διστακτική.. άλλα "κουσούρια" έχω..
Την καλησπέρα μου

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Λοιπόν πιστεύω πολύ στην ανασυγκρότηση σου!
Το έχεις κάνει και στο παρελθόν.
Θέλω να σε δω να ιδρώνεις στις ορθοπεταλιές!
Φιλί!!!!!!

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Άντε λοιπόν καλό μου, ξεκούνα λίγο και άλλαξε πορεία!

Romain είπε...

1 bravo & 1 euxaristo ston anthropo pou agapas apo emas! malon ki ekinos se agapa polu kai vlepi oti vlepoume kai osoi alloi se agapame polu! Tora pou xipnises xekina proponiseis eipame se 1,5 mina tours de peloponese tha kanoume me ta podilata!
bijoux ma cherie!

Ανώνυμος είπε...

Φιλί... only

Όλα τ΄άλλα θα τα βρεις
Σίγουρα :)))))))))