Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Ζεστή σοκολάτα...


Στην κόρη μου αρέσει πολύ η ζεστή σοκολάτα σε ρόφημα. Μόλις δεί το φλυτζάνι μπροστά της, τα ματάκια της λάμπουν! Χαμογελάει και με τα μικρά της χεράκια πρσπαθεί να πιάσει τις λεπτές κορδέλες αχνού που ανεβαίνουν από το φλυτζανάκι της και ανεβαίνουν ψηλά.... μέχρι που χάνονται! Φυσάει το ροφημά της κάνοντας μικρά "κυμματάκια" πηχτής, ζεστής σοκολάτας που "σκάνε" στο εσωτερικό της κούπας της.

Η ζεστή σοκολάτα είναι η μικρή απόλαυση, η μικρή πολυτέλεια, που γευόμαστε εγώ και η κόρη μου μαζί. Για κάποια άλλα παιδιά, η ζεστή σοκολάτα δεν υπάρχει, δεν την έχουν γευτεί ποτέ, δεν έχουν κανένα να τους την φτιάξει.....

Υπάρχουν παιδιά που ο αγώνας για τη ζωή είναι η μόνη πολυτέλεια που έχουν! Κάποια από αυτά δεν έχουν γονείς, ή θα τους χάσουν σύντομα... Κάποια άλλα, δεν θα προλάβουν να γευτούν ένα φλυτζάνι ζεστή σοκολάτα γιατί το AIDS θα τα έχει σκοτώσει! Υπάρχουν παιδιά που γεννιούνται με τη νόσο γιατί η μαμά τους ήταν ήδη ασθενής όταν τα συνέλαβε. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν τί είναι το AIDS, υπάρχουν παιδιά που το μαθαίνουν άκομψα!!!! Υπάρχουν παντού, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά έχουν και εκείνα το ίδιο χρώμα με τη ζεστή σοκολάτα.... Στις χώρες της Αφρικής, χιλιάδες παιδιά χάνουν τη ζωή τους από το AIDS, λόγω της άγνοιας των οικείων τους και της αδιαφορίας της δική μας... Αυτά τα πανέμορφα παιδάκια με το σοκολατένιο χρώμα και τα θλιμμένα μάτια, ζητάνε και πρέπει να σωθούν.! Όλοι εμείς οι "πολιτισμένοι" και "αναπτυγμένοι" λαοί, μπορούμε να τα σώσουμε ή έστω να τα βοηθήσουμε να σωθούν! Μπορούμε να ενημερώσουμε τους μεγάλους, να τους εκπαιδεύσουμε, να τους βοηθήσυμε., και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στους μικρούς!!!!

Από τα χρήματα που σκορπάμε είτε σαν χώρες , είτε σαν μεμονωμένα άτομα -και μην βγάζεις την ουρά σου απ΄έξω- για όπλα, για εξοπλισμούς, για τζόγο, για "γκάτζετ", για πολυτελή αυτοκίνητα, για τα ελικόπτερα του Εφραίμ, για την τελευταία TFT 42άρα τηλεόραση στο σαλόνι, για τα "prada" παπούτσια -και για όλα αυτά που ξέρεις και ξέρω- αν λοιπόν από αυτά τα χρήματα ένα μέρος μόνο το ξοδευαμε για να ενημερωθούν αυτοί οι άνθρωποι, για να σταλλούν φάρμακα και ειδικευμένο προσωπικό υγείας και εκπαίδευσης, για να φτιαχτούν σχολεία ώστε να μορφωθούν και να μπορούν να κατανοήσουν τους κινδύνους, τότε.... κάποιες χιλιάδες ακόμη παιδιά, θα μπορούσαν να γευτούν μια γλυκιά ζεστή σοκολάτα... σαν αυτή που πίνει η κόρη μου... και όλη η Γή θα γέμιζε από αυτό το γλυκό άρωμα της ζεστής σοκολάτας και τα χαμόγελα των παιδιών θα ήταν υπερδιπλάσια και έτσι οι μέρες όλων μας θα ήταν πιο φωτεινές και οι νύχτες μας πιο γαλήνιες... γιατί και η συνείδησή μας θα έπινε μια ζεστή σοκολάτα και θα κοιμόταν ήσυχη με ένα χαμόγελο " στολισμένο" με υπολείμματα ροφήματος στο πάνω χείλος....



Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως "Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS"


1 σχόλιο:

Coco είπε...

Σιχαίνομαι όλα αυτά τα "ημέρα υπέρ του ενός" και "ημέρα κατά του άλλου", τα βρίσκω πια αηδία και αποθέωση των στατιστικών, αντί να γίνει κάτι σοβαρό, μια και καλή, όλες τις μέρες, όπως πχ. φτηνά φάρμακα ιδιαίτερα στον "τρίτο κόσμο"
σοκολάτααα...πίνω πιο πολύ καφέ και τσάι, αλλά πότε πότε και κανένα καλό κακάο, διότι η σοκολάτα μου πέφτει πολύ γλυκιά