Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οδηγός επιβίωσης για νέους και μέλλοντες μπαμπάδες.

Επιτέλους! Η πολυπόθητη στιγμή ήρθε! Δεν είσαι πια άνδρας νέτο σκέτο, τώρα είσαι ΜΠΑΜΠΑΣ! ΠΑΤΕΡΑΣ! Μετά από πολύ αγωνία, άγχος, εξετάσεις, πήγαινε-έλα σε γιατρούς, μαιευτήρες, μαθήματα ανώδυνου τοκετού, Λητώ, Τζάμπο, Ζαχαριά, πρεμαμάν, μάδερκεαρ.. κλπ κλπ κλπ. Αφού διάλεξες, καροτσάκι, μάρσιπο, κούνια, ρηλάξ, προίκα μωρού, καθισματάκι αυτοκινήτου και λοιπά "απαραίτητα" αξεσουάρ, κρατάς στα χέρια σου ένα ανθρωπάκι δυόμιση-τριών κιλών, που φοβάσαι ότι θα σου σπάσει και που δεν ξέρεις τί να το κάνεις, πώς να το πιάσεις και πώς να το κάνεις να σταματήσει να κλαίει.. Συγχαρητήρια! Κρατάς το μωράκι σου! Το δικό σου παιδί! Μια καινούρια ζωή, πολύ διαφορετική και πολύ πιο ουσιαστική ξεκινάει για σένα, τη σύντροφό σου και το μωράκι σας! Για να μή φρικάρεις και για να μπορέσεις να χαρείς τη νέα σου ζωή από τις πρώτες της στιγμές καλό είναι να λάβεις υπόψη σου τα εξής:


  • Το μωρό δεν σπάει! Μπορείς να το κρατήσεις άφοβα. Είναι από τη φύση πολύ ελαστικό και εσύ προικισμένος με ένα ένστικτο που λέγεται σε απλά ελληνικά "parenthood"!
  • Όχι αγάπη μου δεν το τάισε κανείς μουστάρδα το μωρό! Αυτό το κίτρινο κρεμώδες υλικό που βλέπεις στην πάνα του μωρού είναι απολύτως φυσιολογικό! Το εντεράκι του και γενικά το πεπτικό σύστημα του δέν έχει αναπτύξει ακόμη την απαραίτητη χλωρίδα που χρειάζεται και γι αυτό το λόγο πρέπει να τα αποστειρώνεις όλα!
  • Ναι, αυτό που κάνει το μωρό είναι φυσιολογικό! Ναι βρε, αυτό που μαζεύεται, που σφίγγεται, που μαζεύει τα ποδαράκια του στην κοιλίτσα του και ταυτόχρονα ουρλιάζει; Κλαίει με κλάμα σπαρακτικο; Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και ονομάζεται κολικός! Αντιμετωπίζεται πολύ έυκολα αρκεί να κρατήσεις την ψυχραιμία σου. Η μία λύση είναι να βάλεις το μωρό μπρούμυτα με την κοιλίτσα του να πιέζεται πάνω στο γονατό σου, και παράλληλα του χαϊδεύεις την πλατούλα! Η δεύτερη λύση είναι να σιδερώσεις μια πετσετούλα και όπως είναι ζεστή τη διπλώνεις και τη βάζεις πάνω στην κοιλίτσα του μωρού. Σε ελάχιστο χρόνο όλα θα περάσουν.. το μωρό θα ηρεμήσει, θα σταματήσει να κλαίει κι εσύ θα νοιώσεις πολύ περήφανος ως πατέρας που κατάφερες να ανακουφίσεις το παιδί σου από τον σφοδρότερο πόνο που έχει νοιώσει στην μέχρι τώρα ζωούλα του! Μετά είναι δυνατόν να μην εμπιστεύεται για μια ολόκληρη ζωή τον φανταστικό του μπαμπάκα που κατάφερε να στείλει τον πόνο μακρυά;
  • Το μωρό δεν είναι "τάπερ"! Δεν το παίρνουμε και το περιφέρουμε από σπίτι σε σπίτι επιδεικνύοντάς το! Κρίμα είναι! Φαντάσου εσύ τον εαυτό σου, να είσαι λίγων ημερών, στριμωγμένος σε ένα καρότσι (στην καλύτερη), ή σε μια καλαθούνα (στη χειρότερη) με όλες αυτές τις ξεδοντιάρες θείες των γονιών σου, να σε κοιτάνε και να ουρλιάζουν κάτι ακατάλυπτα του τύπου: "Αααα σα να βλέπω τον (όνομα μπαμπά) μωρό! Ίδιος είναι! Φτυστός καλέ!" ή "Καλέ δεν έχω δει πιό όμορφο μωρό! Κουκλάκι είναι! Αγκού! Κου πε πεεε, κούπε πεεε... κούκου... τσά!" Ε δεν θα το άντεχες θα ήθελες να φωνάξεις δυνατά και να πεις! Βρε... @%$#*@@!..!!!!!!!!!! Γιατί να το κάνεις στο παιδί σου;
  • Το μωρό, είναι μωρό αλλά δεν παύει να έιναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να σε πιάσουν υστερίες και να το ντύνεις το μωρό σαν εσκιμώο όταν έξω έχει 22 βαθμούς θερμοκρασία! Όσο ζεσταίνεσαι εσύ, ζεστάινεται κι αυτό! Αν κρυώνεις θα κρυώνει! Μην το παστώνεις με κουβερτάκια, κόντρα φανελάκια και έξτρα ποδόσακους κλπ χωρίς να χρειάζεται! Θα κλαίει και θα ρωτάς γιατί; και άν ήξερε το καημένο τί πάει να πει "φάσκελο" να ΄σαι σίγουρος ότι θα ήταν η αγαπημένη του χειρονομία και θα στη "σέρβιρε" σαν απάντηση!
  • Καλές και πολύ χρήσιμες οι γιαγιάδες, αλλά στον ρόλο τους! Μην τις αφήσεις να σε τρελάνουν (και πιο πολύ την καημένη τη σύντροφό σου) με τις συμβουλές-εντολές τύπου: "Μην το πιάνεις έτσι το παιδί!" "Ματιασμένο είναι" "Εγώ τρία παιδιά μεγάλωσα, χωρίς ευκολίες, χωρίς πάμπερς, με τα ζυπουνάκια, τί τράβηξα για να σας αναστήσω, αλλά κοίτα 2 μέτρα παλικάρια! Και τώρα λέτε κι εσείς ότι μεγαλώνετε παιδιά!" "Καλέ, θα το τριψω εγώ το μωρό με λάδι και χαμομήλι για τους κολικούς, θα το ποτίσω ούζο για τα δόντια, θα του βάλω 38 φυλακτά, 45 σταυρούς και 62 ματόχαντρα και μη σε νοιάζει τίποτα! Μια χαρά θα περάσουμε!" Μην αφήσεις ποτέ ούτε μάνα ούτε πεθερά να βουτάνε την πιπίλα του παιδιού σε μέλια, ζάχαρες κλπ (εκτός κι αν θες να το δεις να μεγαλώνει με μαύρα δόντια) και ακόμη χειρότερα.... κανείς μα κανείς δεν έχει αποδείξει ποτέ ότι η καλύτερη αποστείρωση για την πιπίλα είναι τα σάλια της μαμάς, του μπαμπά ή της γιαγιάς ΜΠΛΙΑΧ!
  • ΒΑΣΙΚΟ... ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ! Δεν πέφτουμε με τα μούτρα στο μωρό μας και ξεχνάμε το "μωρό" μας! Η σύντροφός σου έγινε μαμά! Αλλά εξακολουθεί να έιναι γυναίκα! Μια γυναίκα που θέλει να την κάνεις εσύ να νοιώθει ποθητή! Να της λές πόσο πολύ την αγαπάς! Να έχεις υπομονή μαζί της. Να της δείχνεις ότι την θέλεις πολύ, ότι δε σε νοιάζει που οι γλουτοί και η κοιλίτσα της δεν έχουν επανέλθει ακόμη στην προηγούμενη κατάστασή τους. Άλλωστε μην ξεχνάς πόσο πολύ είχες χαρεί όταν είχαν αρχίσει να φουσκώνουν και η αγαπημένη σου είχε αρχίσει να στρογγυλεύει...! Σε λίγους μήνες όλα θα είναι όπως πριν.. κοιλιά επίπεδη, σμιλεμένοι γλουτοί...
  • Α! Να μην το ξεχάσω.... τα μωρά έχουν μια φυσική τάση να "μπαμπαλίζουν" οι πρώτοι φθόγκοι που βγαίνουν από το στοματάκι τους είναι.. "μπα, μπ... μπά" ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν σε φωνάζει! ΔΕΝ λέει "μπαμπά!" Μην τρελαίνεσαι... θα έρθει η ώρα που θα το ακούσεις και θα το εννοεί κιόλας το παιδί! Μην βιάζεσαι όμως!.....
  • Βοήθησε λίγο τη σύντροφό σου με τις δουλείες που πρέπει να γίνουν. Και αυτή είναι άυπνη, και αυτή νυστάζει , μπορεί να έχει άδεια από τη δουλειά της αλλά είναι συνέχεια με ένα βυζί έξω, προσπαθώντας να ικανοποιήσει την ακόρεστη πείνα του τέκνου σας. Τρέχει όλη μέρα, να προλάβει να πλυθεί, να βάλει λίγο βαζελίνη στις θηλές της, να αποστειρώσει τα 1538 σκεύη του μωρού, να πλύνει τα ρουχαλάκια του ξεχωριστά από τα δικά σας, να τα απλώσει , να τα μαζέψει και να τα σιδερώσει, να μαγειρέψει για να φάτε κάτι, να σε διευκολύνει όσο μπορεί, να μην σε ενοχλεί, όταν γυρίσεις από τη δουλειά να βρεις κάτι να φας, και να σε αφήσει να ξεκουραστείς. Παράλληλα, πρέπει να προσέχει να τους έχει όλους ικανοποιημένους, γονείς, πεθερούς, γείτονες, αδέλφια, ξαδέλφια κλπ. Επίσης έχει χιλιάδες αγωνίες, απορίες και άγχη! Έ νομίζω ότι όσο κουρασμένος κι αν είσαι ένα σφουγγαρισματάκι για παραδειγμα μπορείς να το ρίξεις!
  • Τώρα με τα ήθη και τα έθιμα δεν τα βάζω.. εγώ προσωπικά πάντως θεωρώ τις 40 μέρες και όλες αυτές τις αηδίες μεγάλη μπούρδα! (δεν βρίζω.. ακούει και το μωρό) Τώρα αν εσείς και όταν λέω ΕΣΕΙΣ εννοώ εσένα και την καλή σου ( και όχι γονείς κλπ) θέλετε και νοιώθετε ότι πρέπει να το τηρήσετε κάντε το... αλλά για πάρτη σας και επειδή το γουστάρετε εσείς! Τόσες αλλαγές μαζεμένες αρκούν δεν χρειαζεται να καταπιέζεστε κι άλλο.
Προς το παρόν νομίζω ότι αρκούν αυτά! Μή σε φορτώνω με πολλά! Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσεις θα χαρείς το παιδάκι σου και τη νέα σας ζωή με την καλή σου χωρίς πολλά προβλήματα... για οποιαδήποτε άλλη απορία... ξέρεις που θα με βρεις! Κάπου εδώ θα κάνω ορθοπεταλιές!
ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ!

16 σχόλια:

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Σωστή κι ενήμερη σε βρίσκω, το κοπιάρω να το στείλω σε μερικές ανεγκέφαλες φίλες μαμάδες και φίλους πατεράδες μπας και ξεστραβφθούν που έχουν κάνει το μωράκι τους Telemarketing και το πηγαινοφέρνουν σαν νταλίκα Αθήνα-Βουλγαρία!

Romain είπε...

χαχαχαχα!!! Σα να με έβλεπα μπροστά μου όταν το διάβαζα! Πόσο πολύ γελάσαμε δεν μπορώ να σου πω! (Αυτό με το γονατο και το χάδι στην πλάτη δουλεύει στα αλήθεια!! μπράβο !!!!)

kanivallos είπε...

Και το βασικότερο (για τον πατέρα):
Να το αγαπάει σαν να ήταν το δικό του παιδί.

johnbiker είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τον τερματισμο σου στα Ιωαννινα!Με το καλο και Μαραθωνιο!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω να το τυπώσουμε σε flyer και να αρχίσουμε να το μοιράζουμε στην Ομόνια και σε όλα τα γνωστά μαιευτήρια της χώρας.
Φιλιά

koptoraptou είπε...

Ορθή η ιδέα της προλαλησάσης! Να το τυπώσουμε αυτό το ποστ και να το πετάξουμε φέιγ βολάν έξω από μαιευτήρια κυρίως!
Φιλιά και καλησπέρες!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Gi Gaga Kouni Beli
Αχ... τελικά είναι πολλοί αυτοί οι γονείς ε;

(Ρε μήπως κάνουν αυτοί το σωστό και εμείς λέμε μαλακίες;)

Φιλιά πολλά!


@ Romain

Μα εσένα είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα! Γραφικέ πατέρα! χαχαχαχ

Φιλιά στις γυναικάρες σου!


@ Κanivallos

Κρύβε λόγια, κρύβε λόγια!!!!!!


@Johnbiker

Αν και εκτός θέματος.. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΎ!!


@MpinelikoMistress

Ε ρε ξύλο που έχουμε να φάμε...!(Από τις γιαγιάδες κυρίως)

Τα φιλιά μου!


@Κoptoraptou

Ομοίως με την από πάνω κυρία κι επιπλέον... Την Κυριακή είναι το Greece Race for the Cure στείλε mail να κανονίσουμε. (Μην ξεχνιόμαστε!)
Πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Aχ μη με μαλώνεις ... μη με πλλληγώνεις έτσι... χαχαχαχα

Περνάω φάση μέλλουσας θείας... Γι΄αυτό κι έχω ψιλοχαθεί και κάνω παρέα μόνο με τις πωλήτριες του Ζαχαριά...

Φιλιά

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ

Έχεις πολλά ελαφρυντικά δεδομένου ότι πράγματι είναι πολύ έντονο το συναίσθημα όταν περιμένεις και κυρίως όταν βλέπεις το παιδί των αδελφών σου... Άντε με το καλό!

(αλλά να προσέχεις τις πωλήτριες, μην τις εμπιστεύεσαι....χεχε)

Χμμμ, Μήπως να διάβαζε το ποστ ο μέλλοντας μπαμπάς; Πού ξέρεις μπορεί και να του φανεί χρήσιμο! :P

MOLEMOU είπε...

TO KALITERO APO OLA*********
"Ματιασμένο είναι.....GIA THS GIAGIADES APEXTES OPOS PANTA

Romain είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Molemou

Ό,τι και να λέμε, όπως και να το κάνουμε, τυχερά τα παιδιά που χαίρονται τις γιαγιάδες τους...

Πολλά φιλιά

fatima είπε...

επικοινωνήστε με τον ίδιο και τα προβλήματά σας θα πρέπει να λύσει άμεσα. Αφού σε
σχέση μαζί του εδώ και επτά χρόνια, που με άφησε, εγώ έκανα τα πάντα
είναι δυνατόν να τον φέρει πίσω πίσω, αλλά όλα ήταν μάταια. Τον ήθελε πίσω
λόγω της αγάπης που έχω για αυτόν, εγώ τον παρακάλεσα αλλά αρνήθηκε μέχρι να
εξήγησα το πρόβλημά μου σε κάποιον στο διαδίκτυο και πρότεινε ότι θα πρέπει να
μάλλον ταχυδρομείο ένα ξόρκι άχνη που θα μπορούσε να με βοηθήσει να κάνω ένα μαγικό ξόρκι για να τον φέρει
πίσω, αλλά είμαι ο τύπος που ποτέ δεν πιστεύουν στο ξόρκι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να
Δοκιμάστε το, θα ταχυδρομηθεί το ξόρκι άχνη, μου είπε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ότι
όλα θα είναι εντάξει πριν από τρεις ημέρες, η πρώην μου θα επιστρέψει σε μένα
πριν από τρεις ημέρες Dr.EBHOSE μπορείτε να τον στείλετε email αν χρειάζεστε τη βοήθειά του στη σχέση σας σχετικά με την κατάληξη ebhodaghespell@gmail.com, Ι
υπόσχεση, πέταξε τα μάγια και εκπληκτικά στη δεύτερη ημέρα,
ότι ήταν περίπου 16:00. Πρώην μου μου τηλεφώνησε, ήμουν τόσο έκπληκτος, απάντησα το
καλέστε και το μόνο που είπε ήταν ότι ήταν τόσο συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν,
ότι ήθελε να επιστρέψει σε μένα, ότι μ 'αγαπάς τόσο πολύ. Ήμουν τόσο χαρούμενος και
έκπληκτος. Από τότε έχω κάνει μια υπόσχεση ότι όλοι θα ξέρω
Δεν έχετε κάποιο πρόβλημα σχέσης, ότι θα τους παραπέμψει σε τα μάγια
άχνη για να τους βοηθήσει. Ο καθένας θα μπορούσε να χρειάζονται τη βοήθεια του ξόρκι άχνη, του
email ebhodaghespell@gmail.com
Έχει, επίσης, ρίχνει τόσα πολλά ξόρκι, όπως,

(1) θέλω πίσω πρώην σας.
(2) Θα πρέπει πάντα εφιάλτες.
(3) Για να προωθηθεί στο γραφείο σας
(4) Θέλετε ένα παιδί.
(5) Θέλετε να είστε πλούσιοι.
(6) θέλουν να κρατήσουν το / τη σύζυγο σας να είναι δική σας και μόνο για πάντα.
(7) χρειάζονται οικονομική βοήθεια.
8) Θέλετε να έχει τον έλεγχο του γάμου σας
9) Θέλετε να είστε έλκονται από άτομα
10) ατεκνία
11) χρειάζονται ένα / τη σύζυγο
13) Πώς να κερδίσει λαχείο σας
14) ΠΡΟΩΘΗΣΗ SPELL
15) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ SPELL
16) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ SPELL
17) καλή δουλειά SPELL
18) Θεραπεία για οποιαδήποτε ασθένεια / Η.Ι.
Επικοινωνήστε με αυτόν σήμερα στις: ebhodaghespell@gmail.com

Mine Appreciate είπε...

Χαιρετισμούς σε όλους όσους θέλουν να δώσουν χάρη στη στη μεγάλη dr ΟΚΠΑ που βάλαμε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και να κάνω μια ευτυχισμένη γυναίκα, φέρνοντας πίσω τον σύζυγό μου, ο οποίος μου και 3 παιδιά μου άφησε μόνο και μόνο επειδή μια ινδική κορίτσι που χρησιμοποίησε μαύρη μαγεία για να κρατήστε το σύζυγό μου κάτω, αλλά η μεγάλη dr ΟΚΠΑ έσπασε τη μαύρη μαγεία και έκανε ο σύζυγός μου μου έρθει πίσω σε μένα και τα παιδιά μου και τώρα ζούμε ευτυχισμένοι όπως ποτέ πριν και, επίσης, dr ΟΚΠΑ έκανε bussiness μου επιτυχημένη και τώρα ζουν μια καλύτερη ζωή με τον σύζυγό μου και τα παιδιά. Έτσι, ο λαός μου θέλω να σας ευχαριστήσω για την Δρ ΟΚΠΑ για τη βοήθειά μου πολλά, εδώ είναι το email του dr ΟΚΠΑ: okpatempleofsolution@gmail.com ή να τον καλέσει +27610689830

DORIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ

Bianca είπε...

When I found Dr. OKISIN I was desperate in need of bringing my ex lover back. He left me for another woman. It happened so fast and I had no say in the situation at all. He just dumped me after 3 years with no explanation. I contact Dr. OKISIN through his Whats app number +2348109374702  and He told me me what i need to do before he can help me and i did what he told me to, after i provided what he wanted, he cast a love spell to help us get back together. Shortly after he did his spell, my boyfriend started texting me again and felt horrible for what he just put me through. He said that I was the most important person in his life and he knows that now. We moved in together and he was more open to me than before and then he started spending more time with me than before. Ever since Dr. OKISIN helped me, my partner is very stable, faithful and closer to me than before. I highly recommends Dr. OKISIN to anyone in need of help. Email: dr.okisinsolutiontemple@gmail.com Call him or add him on whatsapp via: +2348109374702  ..
,,,,...,,,,

Cipriana Costas είπε...

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΔΡ ΟΥΕΪΛ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕ.
Εμπιστευόμουν απόλυτα τον DR WALE από τη στιγμή που μίλησα μαζί του κατά τη διάρκεια της περιόδου που ο σύζυγός μου με άφησε μετά από δεκατέσσερα χρόνια γάμου μας, άρχισε το ξόρκι στη γυναίκα μου και μέσα σε μερικές εβδομάδες ο σύζυγός μου είναι επιτέλους ξανά κοντά μου, ναι εκείνη επιστρέφει με όλη του την καρδιά, Αγάπη, φροντίδα, συναισθήματα και λουλούδια και τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα. Δεν θα είχα κανένα δισταγμό να συστήσω αυτό το ισχυρό ξόρκι σε οποιονδήποτε χρειάζεται βοήθεια. Παρακαλώ αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια. ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΞΟΡΚΙ, ΛΑΧΕΙΟ, ΞΟΡΚΙΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ, ΞΟΡΚΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΞΟΡΚΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΟΡΚΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. Θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε μαζί του τώρα μέσω WhatsApp/Viber: +2347054019402 Ή Email: drwalespellhome@gmail.com