Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Ξεχάσαμε;.... Κάποιοι, ναι, κάποιοι όχι....!!!!


after the flames... from digaPictures on Vimeo.">



Για την προβολή του βίντεο κάντε "κλικ" στο "after the flames"

Έχει περάσει σχεδόν ενάμιση έτος μετά την ολική καταστροφή... Από τότε που άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και όσοι επέζησαν έχασαν δικούς τους ανθρώπους, έχασαν τα σπίτια τους, το βιος τους, την ευτυχία τους, τα παιδιά έχασαν την ελπίδα τους, την αθωότητά τους και το μέλλον τους. Όλα αυτά χάθηκαν εξ αιτίας της αδιαφορίας και κυρίως της ανικανότητας κάποιων να κάνουν αυτό που πρέπει!



Μιλάω για τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Τότε που για όλα έφταιγε ο "Στρατηγός άνεμος"! (Το ακούσαμε κι αυτό, όπως και κάτι άλλες σαχλαμάρες για ασύμμετρες απειλές και αηδίες..) Η συμμετρικότατη και πασιφανής ανικανότητα και αχρηστεία σας έφταιγε αλλά τέλος πάντων!


Τότε μαζί με όλα τα παραπάνω χάθηκε και ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής Φύσης, χλωρίδα και πανίδα!


Τότε πολλοί υπόσχονταν βοήθεια και αποκατάσταση.... Τώρα κάποιοι ακόμη την περιμένουν!


Τότε πολλοί έλεγαν ότι είναι πρόθημοι να προσφέρουν εθελλοντικά υπηρεσίες ή αγαθά, λίγοι το έκαναν... Τώρα, ακόμη λιγότεροι συνεχίζουν!


Τότε πολλοί έτρεχαν να φωτογραφηθούν δίπλα στους πληγέντες για να "απαθανατίσουν" το κοινωνικό τους πρόσωπο... Τώρα ούτε που θυμούνται τί συνέβη!


Κάποιοι άνθρωποι πολύ που ζούν πολύ μακρυά από εκείνες τις περιοχές που κατακάηκαν τότε και χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα, τελείως ανώνυμα, προσφέρθηκαν και βοήθησαν άμεσα και ουσιαστικά τους ανθρώπους που έζησαν την καταστροφή! Πολλοί από αυτούς ακόμη συνεχίζουν να το κάνουν... όχι μόνο για τους "πυρόπληκτους" αλλά και για κάθε έναν που χρειάζεται κάποια βοήθεια ή συμπαράσταση!


Μέσα σε αυτούς και οι κάτοικοι της Λέσβου, η οποίοι με πολύ αγάπη βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν... έχουν άλλωστε ζήσει και αυτοί στο "πετσί" τους που λέμε, την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους πολλές φορές....!


Το παραπάνω βίντεο απεικονίζει τη συλλογή και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από τους κατοίκους της Λέσβου προς τα παιδιά κυρίως που ζούν στις περιοχές του Νομού Ηλείας που καταστράφηκαν από τις φωτιές του 2007, με έναν πολύ όμορφο τρόπο....


Για το βίντεο ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Παύλο Αβαγιανό που πολύ ευγενικά μου έδωσε την άδειά του να το αναπαράγω εδώ σε αυτό το μπλόγκ!

10 σχόλια:

anna είπε...

Μπράβο αυτούς που βοηθούν!!!Τους "άλλους" τους ξέρουμε (τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα).Τα παχιά θα έλεγα!!!!!Καλησπέρα είπα?

Matrix είπε...

Απίστευτο video από την πατρίδα μου!

Μπράβο και για την αναδημοσίευση!

Άραγε επιτρέπεται να το "ανεβάσω" και στο blog μου?

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ anna

Μπράβο τους και πάλι.. έχεις δίκιο, τους "άλλους" τους ξέρουμε και γι αυτό δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς... ό,τι κάνουμε μόνοι μας!

Τα φιλιά μου!

@ Matrix

Και δική μου πατρίδα matrix και δική μου πατρίδα!

Θα ρωτήσω τον Παύλο και θα σε ενημερώσω για την αναδημοσίευση του βίντεο και στο δικό σου μπλογκ. Πάντως δεν νομίζω να έχει αντίρρηση.
Καλημέρα.

tantoguanto είπε...

«Μου έχει καεί ολοκληρωτικά το σπίτι μου, βρίσκομαι στο δρόμο και έχω εφταμελή οικογένεια. Από την πολιτεία δεν έχουμε δει καμία κίνηση. Εχουμε λάβει μια ειδοποίηση από το ΤΑΠ για την έγκριση της επιδότησης ενοικίου, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει τα χρήματα που μάς αναλογούν. Πώς θα ζήσουμε σε ενοίκιο όταν δεν μας δίνουν τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί; Για την επιδότηση έχει δώσει χρήματα ο φτωχός λαός και είναι παράνομο να μένουν κλειδωμένα στο ταμείο του υπουργείου. Δεν ανήκουν σε κανένα υπουργείο αυτά τα χρήματα και σε καμία κυβέρνηση. Ανήκουν σε όλους τους πυρόπληκτους που έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τους», καταγγέλλει ο Δ. Γουργούλης, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μαγούλας.
Εγώ δεν έχω να πώ τίποτα παραπάνω.

VAD είπε...

Οχι,δεν ξεχνάμε,ακόμη κι αν δε μας άγγιξε προσωπικά,
δεν περνούν ξανα΄τα τριχίλιαρα,
το ταμείο στις εκλογές...

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ tantoguanto

(......) τί να πούμε παραπάνω εμείς;
Αφού όμως έιμαστε αρκετά ηλίθιοι να ψηφίζουμε και να εκλέγουμε τους ίδιους άχρηστους εναλλάξ, ως ένα βαθμό είμαστε άξιοι της μοίρας μας...
Την καλημέρα μου γλυκέ μου!

@ Vad
Aγαπητέ Vad αυτό είναι το χειρότερο όλων... το ταμείο.!! Εξαγοράζουν την σιωπή με τριχίλιαρα, παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη, και απαιτούν και ευχαριστώ από πάνω...
Καθίκια... !!!
Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου... εκεί στην ξενιτιά!

Ελευθερία Αραβανή είπε...

παιδιά, μυτιλήνη άκουσα?λοιπόν, από τότε που ξεκινήσα το μπλόγκιν πέφτω συνέχεια σε μυτιληνιούς κια μου αρέσει...

μπράβο σε όλους αυτούς που κάνουν κάτι..

την καλησπέρα μου...

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Ελευθερία Αραβανή

Ναι, η αλήθεια είναι ότι έχουμε εξαπλωθεί σαν επιδημία... είμαστε παντού! :)

Μπράβο σε όλους όσους προσπαθούν για κάτι...

Τα φιλιά μου!

Axis Mundi είπε...

Πριν κάποια χρόνια μου ήταν αδιανόητο να μπορεί να ξεχαστεί ένα τόσο τραγικό γεγονός, ίσως απο τα μεγαλύτερα που έχουν πλήξει την χώρα μας... μέχρι την περασμένη άνοιξη, όπου μια βόλτα στην περιοχή (έχω κι εγω μισή καταγωγή από εκεί) με έπεισε για το αντίθετο.
Οι φωτιές έσβησαν αλλά η θλίψη και ο πόνος καίνε ακόμα.
Εξαιρετική ανάρτηση/αφιέρωση.
την καλημέρα μου

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Axis Mundi

Δυστυχώς, αυτά είναι που καίνε ακόμη.... και πονάνε πολύ...
Καλώς όρισες και καλό σου βράδυ!