Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Mε χρέωση δική μου



Τους τελευταίους μήνες "έχω χρεωθεί" πολλά πράγματα κάποια ίσως δικαίως, κάποια άλλα τελείως άδικα και μερικά εντελώς παράλογα! Το άσχημο είναι ότι μου τα χρεώνουν οι άνθρωποι που αγαπώ και θα περίμενα σε κάποια πράγματα στη ζωή μου να τους έχω δίπλα μου και όχι απέναντί μου. Ειδικά όταν είναι εμφανές ότι κάποιες επιλογές μου (από αυτές που κατηγορούν και που μου χρεώνουν) έφεραν το χαμόγελο πίσω στα χείλη μου. Και εξηγούμαι!
Μου "χρέωσαν" για παράδειγμα το χωρισμό συγγενικού μου ζευγαριού γιατί λέει χώρισα εγώ, "ζήλεψε" η μικρή τη νέα μου ζωή και έδωσα το κακό παράδειγμα! Τώρα τί ακριβώς μπορεί να "ζηλέψει" κανείς δεν μπορώ να καταλάβω.. Να ζηλέψεις που έφυγα από ένα όμορφο φωτεινό και μεγάλο διαμέρισμα για να πάω να μείνω στην σκοτεινή κατακόμβη που δεν έχω ούτε καν προσωπικό χώρο; Να ζηλέψεις που πολύ σοβαρές ή και λιγότερο σοβαρές καταστάσεις αναγκάστηκα να τις ζήσω μόνη μου, εντελώς μόνη; Που κάποιες στιγμές που θα ήθελα πραγματικά έναν άνθρωπο να με πάρει αγκαλιά έτσι για να νοιώσω λίγο πιο όμορφα, δεν είχα κανέναν; Να ζηλέψεις που η ευθύνη ενός παιδιού είναι όλη δική μου; Που γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχω καν το δικαίωμα να καταρρεύσω όταν οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν; Να ζηλέψεις που το σεξ είναι μια μακρινή ανάμνηση; 'Η μήπως είναι άξιο ζήλειας το γεγονός ότι πρέπει μόνη μου να προλάβω να δουλέψω, να περάσω χρόνο με το παιδί, να είμαι δίπλα της στη μελέτη της, να φροντίσω το σπίτι, να μείνει και κάτι για μένα, για τους φίλους μου, για την ψυχή μου...και όλα αυτά μέσα σε 24 ώρες; Μάλλον κάπου έγινε λάθος.. αλλά μου το χρέωσαν κι αυτό.. "Τους ξελόγιασες, τους φούσκωσες τα μυαλά και χωρίσανε" αλλά δεν μίλησα.. "άστους να λένε" σκέφτηκα...
Μου χρέωσαν κυριολεκτικά κάρτες, λογαριασμούς, δάνεια, μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο... πάλι δεν μίλησα γιατί αυτό συνέβη επειδή εγώ ήμουν αφελής! "Καλά να πάθεις!" μου είπα...
Μου "χρέωσαν" ότι έκανα πολλούς ανθρώπους δυστυχισμένους με τις δικές μου επιλογές ανάμεσά τους το παιδί μου και τον πατέρα της.. δεν αναρωτήθηκε κανείς τί με έκανε να πάρω τέτοιες αποφάσεις, δεν με ρώτησε κανείς αν και πότε ήμουν εγώ ευτυχισμένη. Δεν μίλησα πάλι.. "όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει" Σκέφτηκα....
Μου "χρέωσαν" συμπεριφορές άλλων, απειλές και ψευτοαντριλίκια που δεν τα έκανα εγώ.. αλλά τα χρεώθηκα εγώ.. Στεναχωρήθηκα αλλά δεν μίλησα.. "Δεν με έχει καταλάβει καθόλου.." είπα
Μου "χρέωσαν" ότι κατέστρεψα το σπίτι και την οικογένεια μου, ότι σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου, ότι δεν είμαι άξια και ικανή για τίποτα και ότι είμαι ντροπή για εκείνους. Δεν μίλησα πάλι..."μπορεί και να έχουν δίκιο! " Σκέφτηκα....
Μου "χρέωσαν" το τέλος μια πολύχρονης φιλίας, με ονόμασαν "η πέτρα του σκανδάλου" ακόμη και ο πατέρας μου.... "Ψηλά το κεφάλι" μου είπα...
Μου "χρέωσαν" το θάνατο της γιαγιάς μου, γιατί λέει, δεν είναι σίγουροι ότι τη φρόντισα καλά, ούτε ότι κάλεσα τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εγκαίρως.. Μπορεί αν ήταν κάποιος άλλος εκεί να είχε κάνει κάτι παραπάνω! Έτσι είπαν, αλλά δεν ήταν κανείς άλλος εκεί.. μόνο εγώ. Δεν έχει σημασία που ήμουν 37 ώρες άυπνη και δεν έφυγα λεπτό από κοντά της.. Πάλι δεν μίλησα... "Η απώλεια, ο πόνος τους έχει καταβάλει.. θα τους περάσει" είπα......
Μου "χρέωσαν" κι άλλα πολλά.. με αποκορύφωμα τη χτεσινή μέρα, που μου χρέωσαν το απίστευτο! Ότι παραμελώ το παιδί μου, το σπίτι μου, την οικογένειά μου για να πάω για τρέξιμο!!! Αυτή η εξωφρενική "χρέωση" ήρθε τη στιγμή που τις τελευταίες 10 μέρες κατάφερα μόνο 3 φορές να πάω για τρέξιμο συμπεριλαμβανομένης και της Κυριακής 27 Σεπτέμβρη που ήταν το Greece Race For The Cure! Που όλοι αυτοί που με αγαπάνε και θέλουν το καλό μου.. κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να μη μου μείνει χρόνος για τρέξιμο! Η μία εκ των τριών δρομικών μου εξορμήσεων ήταν μεταμεσονύχτια για να καταλάβεις! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενοχλεί κάτι που με κάνει χαρούμενη! Γιατί θεωρείται αμέλεια προς το παιδί μου να διαθέτω μια ωρίτσα την ημέρα για εμένα; Μια ώρα κατά την οποία, θα ξεσπάσω, θα ξεδώσω, θα διώξω την ένταση μακριά και θα γυρίσω πίσω κοντά της πιο ήρεμη και με μεγαλύτερη υπομονή; Δεν μίλησα πάλι! Αλλά το νου σας! Εσείς που λέτε ότι με αγαπάτε και θέλετε να είμαι χαρούμενη.. εσείς που υποτίθεται ότι χαίρεστε με τη χαρά μου..Το νου σας γιατί έχω αρχίσει να ζορίζομαι πολύ! Να με ζορίζετε εσείς πολύ.. και το "μπαμ" δεν θα αργήσει να γίνει... και τότε αλίμονό σας!

16 σχόλια:

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Κοπελιά...αφού τρέχεισ που τρέχεις για τις μαλακίες άλλων, τρέξε και λίγο για σένα. Πολύ καλά κάνεις! Κι εγώ δε μιλάω, το ζώδιο μου λέει να το βουλώσω αυτές τις μέρες!
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Άκου να δεις κούκλα μου, χρεώσεις μπορεί να κάνει ο καθένας και για ότι του γουστέρνει. Λογαριασμό όμως για το πως χειρίζεσαι το παιδί σου, δεν μπορεί να σου ζητήσει κανένας, παρά μόνο το παιδί σου.
Συστήνω ανεπιφύλακτα και χωρίς αιδώ - μόλο που βρίκσκομαι σε ξένο "σπίτι"- να τους πεις να πάνε να γαμηθούνε ασυστόλως.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα, όσο δικός σου άνθρωπος κι αν είναι, να ανακατεύεται στη σχέση σου με την κόρη σου. Άμα την παραμελείς, θα σου την πει η ίδια.
Άντε γιατί είμαι παρμένη αυτές τις μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Πολλά θα μπορούσα να πω...
Άλλωστε είναι γνωστό ότι είμαι "γλωσσού"...
Θα μπορούσα να πω όλα εκείνα που σκεφτόμουν, σε παρόμοια θέση. Κάποτεεεε.
Θα μπορούσα να δώσω εντελώς πρακτικές συμβουλές για να έχουν ουσιαστικό, πρακτικό αποτέλεσμα όλα εκείνα τα "δε βαριέσαι", "όποιος είναι έξω από το χορό", "υπομονή"....
Όμως επειδή τόοοοτε, κάποτεεεε ότι κι αν μου είπαν κι εμένα σε τίποτα δεν βοήθησε παρά στιγμιαία, ένα μόνο θα πω.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ θα βρουν τρόπο να στο χρεώσουν. 'Ετσι έμαθαν να συμπεριφέρονται.
Γιατί πολύ απλά ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ. Έτσι έμαθες να συμπεριφέρεσαι. Να τους είσαι αποδεκτή, όχι γι΄αυτό που είσαι, αλλά για όσα κάνεις ή δεν κάνεις, για όσα έχεις ή δεν έχεις.

Σίγουρα δεν σου λέω τίποτα καινούργιο. Το ξέρεις και είμαι σίγουρη πολύ καλά.
Μόνο αν εσύ αποφασίσεις να μην το επιτρέπεις πια, ακολουθώντας τις επιλογές σου, μακριά απ΄αυτούς που δεν μπορούν να τις στηρίξουν.

Δυστυχώς τις πιο πολλές φορές, οι άνθρωποι που τους αφήνουμε να ασκούν πάνω μας αυτή την επιρροή, είναι οι πιο δικοί μας, οι πιο κοντινοί. Γι΄αυτό και δυσκολότερο να κόψεις τις γέφυρες και να μείνεις απερίσπαστη να χαράξεις και να τραβήξεις την σωστή πορεία για σένα και για το παιδί.
Όμως, όπως έγινε με τοοοοσους και τόοοοοσους που βρέθηκαν στη θέση σου, αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Όσο κι αν το καθυστερήσεις.
Επί της ουσίας έχει ήδη συμβεί.
Όλοι αυτοί που "χρεώνουν" υπάρχουν γύρω σου συμβατικά. Όσο τους αφήνεις θα είναι εκεί...

Φαντάσου να μην έλεγα μόνο ένα... :)

Πολλά Φιλιά και ψηλά το κεφάλι...

kanivallos είπε...

Μικρή αλλά απαραίτητη διευκρίνηση:
Επειδή η "ελευθερία" μας, ξεκινά από την οικονομική ελευθερία, να υποθέσω ότι μετά το χωρισμό σου ζείς με τους γονείς σου?
Αν συμβαίνει αυτό, δε νομίζω να έχεις και πολλές επιλογές.
Και επειδή η φτώχεια τρώει τον παρά, τέτοιου είδους γκρίνιες είναι αναπόφευκτες.
Εάν δε συμβαίνει το παραπάνω, αγόρασε σε τιμή χοντρικής σινική μελάνι, και άρχισε να τη χρησιμοποιείς ποικιλοτρόπως.

Panos είπε...

Και από πότε άρχισε να σε νοιάζει η γνώμη του καθενός;

antinetrino είπε...

Τι σχόλιο να αφήσω?
Σε άλλη περίπτωση δεν θα τολμούσα να αφήσω σχόλιο δεδομένου ότι η ανάρτηση είναι ένα γενικότερο ξέσπασμα που καλύτερα είναι να μην το πυροδοτήσουμε εκ νέου, λέγοντας ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του....

Νομίζω πάντως είναι αποκλειστικά στο χέρι σου να επιλέξεις αν θα πνιγείς στα χρέη ή αν θα τινάξεις την μπάνκα στον αέρα.

Συστήνω ψυχραιμία πάντως - όσο αυτό είναι εφικτό.

Κράτα καλά.

SERVIRISMATA είπε...

Τέτοιου είδους χρέωμα είναι πραγματικά πολύ εύκολο.. Αν ήταν σε ευρώ -απ'ότι βλέπω κι εσύ- κι εγώ μαζί θα ήμασταν πρώτοι στα κατάστιχα του περίφημου Τειρεσία!

Απλώς μην πληρώνεις τις δόσεις... επίπονο, αλλά πιάνει!... εμπιστεύσου καποια που έχει ήδη "καεί" απ' αυτά...

Πολύ καλό blog!!!

Romain είπε...

Τώρα αν πώ.... "Στά 'λεγα" θα έχω άδικο;
Αλλά δεν μιλάω! Θα στα ψάλλω από κοντά γίδι! Ε, γίδι!
Je t'aime... ;-)

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Gi Gaga Kouni Beli

Το αγαπάω το ζώδιό σου! χεχε..

Φιλιά κι από ΄μένα!




@MpinelikoMistress

Το τρενάρω όσο μπορώ γιατί όταν φτάσω εγώ να πώ το "ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!" και να το εννοώ γίνεται ποοολύυυ μεγάλο ΜΠΑΜ! Και μένει αξέχαστο στους πάντες!
Τα φιλιά μου!


@ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ΑΛΩΝΙ

Δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά από την άλλη κάποια πράγματα είναι λίγο δύσκολο να γίνουν.. ίσως θέλουν λίγο παραπάνω δύναμη από αυτή που διαθέτω εγώ, ή λίγο περισσότερο χρόνο!
Την Καλησπέρα μου!

@Kanivallos

Αν έμενα με τους γονείς μου η επικοινωνία μας αυτή θα γινόταν μόνο αν στις γυναικείες φυλακές παρέχεται δωρεάν wifi στις τροφίμους! Τον φόνο θα τον είχα κάνει σίγουρα!
Καλό σου Βράδυ

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ Panos

Είσαι ο Πάνος που φαντάζομαι; Ο αγαπημένος μου με την ιδιαίτερη αδυναμία στις μπουγάτσες με ΤΟΠΙΝΟ για πρωινό; Αν ναι, τότε ξέρεις ότι δεν με απασχολεί η γνώμη του καθενός, αλλά επίσης ξέρεις ότι κατά καιρούς επηρρεάζομαι τόοοσο μα τόοοσο πολύ από τις συμπεριφορές των γύρω μου που πέφτω στα πατώματα!
Πολλά πολλά φιλιά καρντασάκι μου!


@ Antinetrino

Σε ευχαριστώ καλέ μου, και μάλλον αυτό που πραγματικά προσπαθω είναι να αποφύγω να πνιγώ στα χρέη αλλά να μην τινάξω και την μπάνκα στον αέρα, Μου αρκεί να βγαίνουν τα προς το ζην...

Πολλά φιλιά



@ Servirismata

Καλώς όρισες! Μάλλον έτσι θα γίνει εγώ δεν θα πληρώνω τις δόσεις και θα βάλω και τη μικρή να κάνει αποποίηση κληρονομιάς! (Μην της μεταφέρουν τα χρέη και ζητάν αποπληρωμή από το παιδί τα κοράκια)



@Romain

Εσύ τα 'λεγες, εγώ σε άκουγα;

Τα λέμε...

Koan είπε...

είσαι καύλα...

υ.γ. δε την εχω δει ποτε εξωτερικά αλλα τα λέει καλα...

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@Koan

Στη μάνα σου το είπες;

υγ. δεν τον έχω δει ποτέ εξωτερικά από περιέργεια ρωτάω...

mermyblue είπε...

Δύο πράγματα γιατί στα έγραψαν οι άλλοι τα πολλά:
Μην τους Πιστώνεις Εσύ
και
ο στίχος από το τραγουδάκι
"ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ
ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Σ' ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΓΕΡΑ"

Να ακούς την εσωτερική σου φωνή και να τους γράφεις, όσο μπορείς.
Και μπορείς, είμαι σίγουρη

Καλό Μήνα κ δύο χαμόγελα, ένα για σένα κ ένα για την κούκλα σου
:) :)

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Οποιος άλλονε, ρωτάει,
πέφτει στα σκατά, γλυστράει.

Αυτό μου έμαθε η 65χρονη ζωή μου.
Καλή μάνα, είναι η ευτυχισμένη.

Romain είπε...

@ koan

Και όταν την δεις εξωτερικά, το ίδιο θα λές, αλλά, ως μεγαλος αδελφός της,
ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ!

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@ mermyblue

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα χαμόγελα!

Κι εγώ και η νεραϊδούλα μου!

Φιλάκια από εμάς!


@ Γιαγιά Αντιγόνη

Kαλώς την! Καλώς όρισες!

"Καλή μάνα είναι η ευτυχισμένη"... με αυτό τα είπες όλα! Έτσι είναι!
Τα φιλιά μου