Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Κάτι σαν.."Απολογισμός"..


Άλλη μια χρονιά πέρασε... και άφησε στον καθένα διαφορετικές αναμνήσεις. Σε άλλον άφησε γεύση γλυκια, σε άλλον πικρή, σε άλλον ουδέτερη.. Άλλοι έχουν να θυμούνται πολλά όμορφα, άλλοι άσχημα.. σε άλλους έφερε πολλά, σε άλλους πήρε.. Εγώ τί έχω να θυμάμαι από τη χρονιά που μας πέρασε;
Λοιπόν.. εχω να θυμάμαι πολλά, ήταν έντονη χρονιά από κάθε άποψη. Εζησα στιγμές έντονης χαράς αλλά κι έντονης λύπης!

Η μεγαλύτερη χαρα που πήρα μέσα στην προηγούμενη χαρα δεν ηταν "καθαρά" δική μου.. ας πουμε "την έκλεψα", αλλά ήταν τόσο δυνατή που υπερκαλύπτει οποιαδήποτε άλλη καλή στιγμή κρατωντας ψηλά τα πρωτεία στη λίστα με τα ευχάριστα του χρόνου. Ευτυχώς είμαι απο τους τυχερούς που έζησα και όμορφες στιγμές τη χρονια που μας πέρασε. Μερικές απο αυτές, τις πιο δυνατές θα τις μοιραστώ μαζί σας παρακάτω..

Η μεγαλύτερη λύπη με διαφορά, ήταν τον Απρίλη.. όταν μέσα σε μια στιγμή έχασα 3 απο τους πιο σημαντικούς και πολύτιμους ανθρώπους της ζωής μου..κάτι που ακόμη δεν εχω ξεπεράσει και που δεν ξερω αν θα το ξεπεράσω και ποτέ πραγματικά!

Μεσα στην προηγούμενη χρονιά.. γνώρισα καινούριους ανθρωπους, έκανα καινούριους φίλους, έχασα ή απομάκρυνα κάποιους άλλους, αναθεώρησα τη γνώμη μου για πολλούς...
Έκανα καινούρια βήματα, έβαλα νέους στόχους, έχασα τη δουλειά μου, κέρδισα χρόνο με την κόρη μου.. Καμάρωσα ανθρωπους που αγαπώ για πολλούς και διάφορους λόγους τον κάθε ένα. Δάκρυσα απο χαρά και συγκίνηση όταν η κόρη μου στον πρώτο της αγωνα ΤΚD (tae kwon do) πήρε και το πρώτο της κύπελο! Αυτή η λάμψη στα ματάκια της.. με γέμισε χαρα, περηφάνια και δύναμη. Δύναμη να είμαι όσο μπορω καλά και δυνατή, να στέκομαι δίπλα της και να τη στηρίζω.. σε ό,τι κι αν κάνει!

Τη χρονια που πέρασε, έκλαψα πολύ.. πληγώθηκα, σίγουρα θα πλήγωσα κι εγω, απογοητεύτηκα, φοβήθηκα, δείλιασα, αναθάρρυσα, πόνεσα, γέλασα, κουράστηκα, λύγισα, παραιτήθηκα, ξανασηκώθηκα, συνέχισα, έπεσα, κάπου εκεί ξαναγέλασα.. Σε αυτά τα "σκαμπανεβάσματα" κάποιοι άνθρωποι ήταν συνεχώς δίπλα μου.. με τον τρόπο του ο καθένας.
Το παραξένο είναι ότι... κάποιες φορές αυτοί που μας κάνουν να γελαμε..είναι οι ίδιοι για τους οποίους δακρύζουμε και ανεβαινει ο κόμπος στο λαιμό.. όσο όμως η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των όμορφων στιγμών.. τα δάκρυα σβήνουν και τα ξεχνάμε.. (ή τα βάζουμε στην άκρη).

Μια άλλη καθαρά προσωπική και μεγάλη μου χαρά ήταν όταν κέρδισα το στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου. Δεν έχει σημασία το πώς και το γιατί.. ούτε το ότι (αντικειμενικά) δεν ήταν κανένα σπουδαίο κατόρθωμα.. για μενα ήταν! Ήταν οι στιγμές που το έκαναν μαγικό, ήταν οι σκέψεις και οι εικόνες.. είναι αυτοί που χάρηκαν μαζί μου.. είναι πολλά και όλα τους ξεχωριστά!
Πάει κι αυτή η χρονιά πέρασε... και όσο κι αν τα μετράω δε μπορω να πώ.. ήταν καλή ή κακή χρονιά;
Ήταν άλλη μια χρονιά.. αυτό ήταν! Και ξεκινάει μια ακόμη.. θα φερει κι αυτή τα δικά της.. τα όμορφα και τα άσχημά της.. και μάλλον ετσι πρέπει να γίνεται.. για να γινόμαστε κι εμείς πιο δυνατοί, πιο σοφοί, πιο ευγνώμονες, καλύτεροι άνθρωποι, να αγαπάμε και να εκτιμάμε..
Για τη νέα χρονιά πέρα από υγεία δεν εχω να μου ευχηθώ τίποτα παραπάνω εκτός από το να έχω ανθρωπους που αγαπώ και με αγαπούν για να μοιραστω κάθε χαμόγελο και κάθε δάκρυ που θα μου φέρει αυτή η χρονιά!

5 σχόλια:

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Μη τα μετράς, θα σου πω εγώ . Το 2010 ήταν για τα μπάζα! Στα τσακίδια λοιπόν!

Καλή χρονιά με περισσότερα χαμόγελοα (όπως λες)!

Τα σπορτέξ είπε...

Καλη χρονια και να γραφεις...συχνοτερα!

yannidakis είπε...

το κειμενο ειναι εξαιρετικο. Ο νεος χρονος μπορει να γραψει πολλα για τον καθενα, ομως μονο η δικη μας ψυχοσυνθεση θα τα εκλαβει με τον καταλληλο ή ακταλληλο τροπο.
Ετοιμασου να μετατρεψεις τα πλεονεκτηματα, ευκαιριες και τις αδυναμιες, μαθηματα για το αυριο :[

johnbiker είπε...

Kali xronia!
Kala ola!
Oso gia tin eyxi sou, egw lew oti oloi oi ypoloipoi prepi na eugnwmonoume to Theo pou se exoume konta mas, allos polu allos ligo oloi kleboume apo ti lampsi sou kai ti zwntania sou!
soy efxomaste ta kalitera se ola
Giannis-Matina <3

ΠΟΔΗΛΑΤΡΗΣ είπε...

@Gi Gaga Kouni Beli
Καλή χρονιά λατρεμενε! Με υγεία, χαμόγελα και μουσικές! (Να σου ζήσει το νέο τέκνο!) Φιλιά!

@ΤΡΕΧΑΛΑΚΗΣ
Εσένα τώρα τί να σου πρωτοευχηθώ; Να είσαι καλά, δυνατός και γελαστός, να καμαρώνεις την κόρη σου κι εμείς εσένα!

@yannidakis
Καλως όρισες! Να εχεις μια όμορφη χρονιά με υγεία και χαρές!

@johnbiker (and sister)
.....
Δεν εχω τί να απαντήσω σε τόσα πολλά, μεγάλα και υπερβολικά λόγια!
Ευχομαι τα καλύτερα και στα δυο τα αδερφάκια κι ελπίζω να τα καταφερουμε να κάνουμε τη μεγάααλη βόλτα κάποια στιγμή μέσα στο '11
Σας φιλώ και τους δυο!